Merre tart a varsói gyors? Dobrowiecki Péter és Mitrovits Miklós, Inforádió, ArénaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Merre tart a varsói gyors? Dobrowiecki Péter és Mitrovits Miklós, Inforádió, Aréna
Forrás: InfóRádió, 2024/01/12 17:15

Merre tart a varsói gyors? Dobrowiecki Péter és Mitrovits Miklós, Inforádió, ArénaA műsor támogatója a Hold - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta.
Feloszlatja-e a lengyel elnök a parlamentet január végén, és ki kell-e írnia új választásokat?
A mostani tüntesékellel az előző parlamenti választási kampány folytatódik, vagyez már előkészület az EP választásokra? Miért kellett börtönbe vonulnia az előző lengyel kormány belügyminiszterének és helyettesének? Miért adott számukra kegyelmet Andrzej Duda köztársasági elnök és miért tekintik ezt a Tusk-féle új kormányzati oldalon érvénytelennek? Milyen jogosítványai vannak Lengyelországban az államfőnek? Megnehezíthetik-e az államfői vétók a Donald Tusk vezette új kabinet életét? Miért szüntették meg a lengyel közszolgálati televízió hírcsatornájának központi támogatását? Mit hozhat a kiújult médiaháború Lengyelországban? Mennyire lehet tartós a négy nagyon különböző politikai oldalt képviselő párt kormánykoalíciója Lengyelországban? Milyen következményei lehetnek a kormányra nézve a folyamatos demonstrációknak és ellenzéki tüntetéseknek? Mik az erőviszonyok az ellenzéki térfélen? Lehet-e változás az eddig kormányzó Jog és Igazságosság vezetésében? Ki jöhet az immár 74 esztendős Jaroslav Kaczynski után? Hogyan alakulhat majd Brüsszel és Varsó viszonya? Érkezhetnek-e az uniós pénzek az új kormány hivatalba lépésével? Lezárulhatnak-e a közeli jövőben a jogállamisági vizsgálatok Lengyelországgal szemben?
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője és Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában 2024.01.11-én. A riporter Kocsonya Zoltán. Podcast.
Iratkozzon fel az InfoRádió YouTube-csatornájára és első kézből értesül a legfrissebb feltöltésekről!
Kövessen minket az interneten is: http://infostart.hu/
Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/InfoR%C3%A1di%C3%B3-118703541479581/
Inforádió. Magyarország hírrádiója. A hírrádió.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930