Törekszünk a jóra: Világbajnok borok Egerből. Lőrincz György és ifj.Lőrincz György, Inforádió, ArénaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Törekszünk a jóra: Világbajnok borok Egerből. Lőrincz György és ifj.Lőrincz György, Inforádió, Aréna
Forrás: InfóRádió, 2023/12/21 18:15

Törekszünk a jóra: Világbajnok borok Egerből. Lőrincz György és ifj.Lőrincz György, Inforádió, ArénaMiért nagyon fontos gondolat egy borász életében az elfogadás, az isteni elrendelés elve? Mi az elfogadó, ráhagyatkozó borászati felfogás? Miért jó az, ha a dolgok másképpen történnek, mint ahogyan mi szerettük volna?
Mit ad a vállalkozáshoz, a gazdálkodáshoz a sportmúlt? Mikor derül ki, hogy nem csak a győzelem a fontos? Mikor gondol a borász a fogyasztóra, ki a célcsoport? Hogyan tud örömöt átadni a borász a fogyasztónak? Kell-e a fogyasztónak érdeklődni a fogyasztó a bor származási helye, évjárata, készítői iránt?
Milyenek a modern borok? Milyen értékeket keres a ma világ a borokban? Miben változott a fehérborok világa? Milyen felfogással tud versenyre kelni a magyar bor a világ sikeres borvidékeivel? Hogyan tudja a termelő a maga borában a bemutatni a termőhely egyediségét, sajátosságait? Az erős karakterű, egyedi termőhely bora a kelendőbb, vagy a jellegtelenebb, könnyen érthető fajták? Hogyan kell vigyáznia a termőhelyre és adottságaira a borásznak?
Hogyan és kivel kell megosztani az örömöt, a bor élményét? Közösségi tevékenység-e a borfogyasztás? Hogyan lehet piacot építeni itthon és külföldön a magyar borok számára? A legegyszerűbb marketingfogás a minőség: De mi jelenti a minőséget? Minden, ami finom?
Hogyan lesz a házasításból jobb bor, mint amilyen az alapborok? Mi ebben a borász talentumának a szerepe? Hogyan kóstol együtt apa és fia, ki határozza meg a bor végső összetételét? Hogyan tükrözheti egy házasítás a termőhely jellegét? Miért a bikavér és az egri csillag az egri borvidék leghűbb tükre? Hogyan lehet egyedi és utánozhatatlan, komplexebb és rétegzettebb az összkép a házasítás végén? Hogyan jelenik meg a klímaváltozás az egri borvidéken, és hogyan lehet erre felkészülni? Melyik fajták maradhatnak, melyik klónok tudnak alkalmazkodni, és magas minőséget adni?
Mi a szerepe és feladata a Pannon Bormíves Céhnek? Tudja-e garantálni és hitelesíteni a tagok és a borvidékek minőségét?
Lőrincz György és ifj. Lőrincz György borász, apa és fia az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.12.21-én. A beszélgetőtárs Exterde Tibor, a szerkesztő Módos Márton. Podcast.
Iratkozzon fel az InfoRádió YouTube-csatornájára és első kézből értesül a legfrissebb feltöltésekről!
Kövessen minket az interneten is: http://infostart.hu/
Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/InfoR%C3%A1di%C3%B3-118703541479581/
Inforádió. Magyarország hírrádiója. A hírrádió.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930