Lehet-e EU-tag Ukrajna? Bendarzsevszkij Anton, Inforádió, ArénaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Lehet-e EU-tag Ukrajna? Bendarzsevszkij Anton, Inforádió, Aréna
Forrás: InfóRádió, 2023/12/11 18:15

Lehet-e EU-tag Ukrajna? Bendarzsevszkij Anton, Inforádió, ArénaHozott-e bármilyen stratégiai pozícióváltozást a 2023-as év az orosz ukrán háborúban? Melyek a 2023-as ukrán ellentámadás kudarcának belpolitikai következményei? Milyen elvárásai voltak az ukrán elnöknek és nyugati szövetségeseinek? Mennyivel kilátástalanabb a helyzet ma, mint egy évvel ezelőtt? Mennyire stabil Zelenszkij elnök pozíciója? Ki lesz a bűnbak? Mennyire népszerű Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester, vagy Zsaluznij hadsereg-főparancsnok? Klicsko kritikus nyilatkozatai már a következő választásokra való felkészülésről szólnak? Megtartják-e a 2024-re tervezett parlamenti választásokat Ukrajnában? Mi várható a fronton 2024-ben? Miért mondja azt az ukrán vezetés, hogy most a védekezésre rendezkedik be?
Milyen pozícióban vannak a korábbi ukrán elnökök és oligarchák? Van-e még politikai jövője Julia Tyimosenkonak? Mi történt az oroszbarát politikusokkal? Milyen támogatottsága van Petro Porosenko korábbi elnöknek? Lehet-e politizálni háborús körülmények között?
Beszélhetünk-e normális gazdasági működésről egy háborúban álló országban? Mennyire korlátozott a valuta-forgalom? Milyen gyárakat voltak állami irányítás alá? Mikor indult újra, és hogyan működik az oktatás és a közigazgatás a hátországban? Működik-e az ukrán energiarendszer? Mi most az ukrán gazdaság fő terméke? Ki vásárolja most az ukrán gabonát, szenet, ritka földfémeket?
Van-e Ukrajna abban az állapotban, hogy felmérje és bemutassa az Uniós csatlakozásról szóló tárgyalásokhoz szükséges adatokat? Milyen hosszú folyamat lehet, ha egyáltalán elindul? A nemzetközi jog által elismert, a Krím-félszigetet is tartalmazó ukrán területtel számolnak, vagy a jelenleg a kijevi kormány által uralt területtel? Milyen az Uniós csatlakozás támogatottsága Ukrajnában? Mennyire képes az ukrán állam betartatni egy-egy jogszabályt, rendeletet? Hány pontot tudott betartani Ukrajna az Unió hét ajánlásából? Mennyit változtatott az izraeli háború kitörése az ukrajnai helyzet nemzetközi megítélésében?
Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója, geopolitikai szakértő az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.12.11-én. A beszélgetőtárs Exterde Tibor. Podcast.
Iratkozzon fel az InfoRádió YouTube-csatornájára és első kézből értesül a legfrissebb feltöltésekről!
Kövessen minket az interneten is: http://infostart.hu/
Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/InfoR%C3%A1di%C3%B3-118703541479581/
Inforádió. Magyarország hírrádiója. A hírrádió.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930