Miért mindig a következő koncert, írás vagy film a legizgalmasabb? Kovács Ákos, InfoRádió, ArénaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Miért mindig a következő koncert, írás vagy film a legizgalmasabb? Kovács Ákos, InfoRádió, Aréna
Forrás: InfóRádió, 2022/12/07 18:15

Miért mindig a következő koncert, írás vagy film a legizgalmasabb? Kovács Ákos, InfoRádió, ArénaNincs két egyforma koncert, hiába a feszes dramaturgia és a megkomponált látványtechnika. Olykor mégis szükség van egy spontán koncertbetétre, mint például Ákos első délvidéki koncerjént, ahol a tótfalusi focipályán összegyűlt 10 ezer rajongó várta kedvenc dalait. Az előadó beszélt arról is, mi a látványtechnika és dramaturgia szerepe a koncertek sorrendjében, hogy mennyire kell és lehet aktualizálni, új formában előadni a régi dalokat? Más jelentést kap-e egy-egy dal, ha máshogy hangszerelik? Hogyan kap új jelentést és jelentőséget egy-egy korábbi dalszöveg a történelmi helyzet változásakor?
Miben különleges a Budapest Aréna-koncert? Látványvilág, hangzás, dalsorrend? Milyen különleges kihívást és szakmai örömöt ad ez a stábnak? Hogyan érik meg egy-egy produkció a próbák során?
Mi a hajtóerő a 34. előadói évben? Hogyan lehet megérezni a közönség szeretetét? Prés vagy motiváció-e a figyelem? Hogyan lehet kiráspolyozni a hibákat? Mi történik, ha a felmatricázott szerzők más műfajban jelennek meg, kezdenek alkotni? Ákos és az irodalom: Hol van a szerző a művekben? Önéletrajzi jellegű-e az összes mű?
Hol a helye a zenei albumoknak, tematikus összeállításoknak a digitális korban? Miért első dal minden új dal? Miért a következő alkotás a legérdekesebb, legizgalmasabb? Milyen új filmterveken töri a fejét most?
Pandémia után háború: vészhelyzetben van-e a kultúra? Lehet-e reménykedni abban, hogy visszatér az életünkbe a józan ész és a harmónia?
Kovács Ákos, Kossuth-díjas előadóművész, író, filmrendező az InfoRádió Aréna c. műsorában 2022.12.7-én. Podcast.
Iratkozzon fel az InfoRádió YouTube-csatornájára és első kézből értesül a legfrissebb feltöltésekről!
Kövessen minket az interneten is: http://infostart.hu/
Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/InfoR%C3%A1di%C3%B3-118703541479581/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031