Mi közös a Kispolskiban és a Renault Mégane RS-ben? - Vezess vlog 01Videó: Számítástechnika, tudományos kutatások, okostelefon és laptop tesztek:Mi közös a Kispolskiban és a Renault Mégane RS-ben? - Vezess vlog 01
Forrás: Vezess.hu, 2018/03/02 18:30

Mi közös a Kispolskiban és a Renault Mégane RS-ben? - Vezess vlog 01Rövid szösszenet, amit hirtelen felindulásból rögzítettünk a szerkesztőségben.
Függőcsapszeges futóművet napjainkban a nagy teljesítményű, sportos elsőkerék-hajtású típusok esetén alkalmaznak. Volt már például az előző generációs Honda Civic-ben. "
A 226 lóerős Mégane II RS-ben már benne volt a MacPherson konstrukció továbbfejlesztésével született, függőcsapszeges néven ismert első kerékfelfüggesztés. Útfekvési szempontból jó volna kettős keresztlengőkaros futóműre cserélni az alapmodellek gólyalábát, ám a mélyen benyúló keresztlengőkarok helyigényéhez nem érné meg újratervezni az autó orrát, többek között új doblemezt gyártani egy eleve drágább futóműhöz.
Ezért használta később a Ford Focus II RS a RevoKnuckle, valamint az Opel Astra J GTC és OPC a HiPerStrut első felfüggesztést. A fő különbség a Mégane RS-éhez hasonló konstrukcióban, hogy nem az egész rugóstag fordul el kormányzáskor, hanem csak a kerékagy. A kormánylegördülési sugár változásával (a rövidebb erőkar miatt) gázadáskor kisebb erő hat a kormánykerékre, így a kerék nem vagy kevésbé rángatja a kormányt, csökken a kormányon a hajtási befolyás, találó angol nevén a torque steer. További előnyként az autó pontosabban irányítható. - tudhattuk meg Szörényi Andrástól, aki idén a legújabb Mégane sportverziót vezethette.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930