Izgalmas villanyautó érkezett Magyarországra - Kipróbáltuk: XEV YOYOVideó: Számítástechnika, tudományos kutatások, okostelefon és laptop tesztek:Izgalmas villanyautó érkezett Magyarországra - Kipróbáltuk: XEV YOYO
Forrás: Vezess.hu, 2023/05/17 15:00

Izgalmas villanyautó érkezett Magyarországra - Kipróbáltuk: XEV YOYOVárosi környezetben nem lenne szükség annál nagyobb közlekedési eszközre, mint a frissen Magyarországra érkezett XEV Yoyo. A teljesen elektromos és olasz tervezésű mikroautó hivatalos besorolása szerint nagyobb teherbírású motorkerékpárnak számít, ezért kap U-s, természetesen zöld rendszámot. 
Mivel nem számít autónak, viszont nagyobb egy motornál és zárt az utastere, B1-es kategóriába sorolható a jogosítvány szerint. Ez nagy előny és lehetőség lehetne a fiatal sofőrök számára, mert a B1 kategória már 16 éves kortól elkezdhető és 17 évesen lehet forgalmi vizsgát tenni, míg a B kategóriás jogosítványt csak 17,5 évesen lehet elkezdeni. Ennek egyelőre csak egy bökkenője van, hogy épp a szűk időköz miatt nem oktatják külön a B1-es kategóriát itthon. Ezzel kapcsolatban azonban az XEV Yoyo hazai forgalmazója, a Royal-Kert kft. már tárgyal a hatóságokkal.
Ennek az elektromos mikroautónak cserélhető az akkumulátora, amit három, egyenként 27 kilogrammos cellákra osztottak. Bár ezek külön töltésére otthoni megoldást nem kínál az XEV, flották számára van lehetőség töltő állomásokat kialakítani, amiknél így a Yoyo akkumulátorainak cseréje alig pár percbe telik. Az XEV Yoyo hazai listaára 6,5 millió forintról indul, egyedi színekkel és extrákkal a legmagasabb ára 6,9 millió forint lehet.
Rendkívül fordulékony, kimondottan jól használható járgány lehetne a belvárosi, tömött, szűk forgalomban. Ezt ki is próbálhattuk egy nagyon szűkre tervezett akadálypályán, ahol kiderült, mennyire kis helyen tud megfordulni az XEV Yoyo.
#xevcars #xevyoyo #villanyauto
Feliratkozás a csatornára: http://bit.ly/VezessTV-feliratkozas
Ez a Vezess YouTube-csatornája. A vezess.hu Magyarország piacvezető autós lapja, havonta több mint 1,5 millió olvasóval. 2001-ben alapított magazinunkban évente 150-160 új autót tesztelünk itthon és a világ számos országában. Írunk használt autókról, haszongépjárművekről, beszámolunk a motorsport eseményeiről, kiemelten foglalkozunk a Forma-1-gyel. Cikkeinkben igyekszünk minden olyan témával foglalkozni, ami érintheti a közlekedés résztvevőit. Körüljárjuk az autóvásárlás, az üzemanyagok, a rendszámok, a gyorshajtás, az autójavítás kérdéseit, de nem maradnak ki a vicces történetek sem. YouTube-csatornánkon is megtaláljátok a fenti témákat, de a használt autókkal, az autók fogyasztásával, fedélzeti rendszereivel és a Forma-1 történéseivel külön, kiemelt sorozatokban is foglalkozunk. #vezess #teszt #autóteszt #üzemanyagár #autó
Web: https://www.vezess.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/vezess/
Insta: https://www.instagram.com/vezess/
E-mail: youtube@vezess.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031