Fradi Média | Film Rákosi Gyuláról: 70 év a Fradiért | 2023.10.06.Videó: Sport videók, közvetítések:Fradi Média | Film Rákosi Gyuláról: 70 év a Fradiért | 2023.10.06.
Forrás: FradiMedia, 2023/10/06 10:15

Fradi Média | Film Rákosi Gyuláról: 70 év a Fradiért | 2023.10.06.Fradi Média | Film Rákosi Gyuláról: 70 év a Fradiért | 2023.10.06.
VVK-győztes klublegendánk életéről készült FradiMédia-alkotást a Duna World tűzi műsorára október 9-én, 21:40-től.
Életre kelnek a történetek és a fotók, avagy a közelmúltban megjelent 70 évem a Fradiban könyv után újabb alkotás, a 70 perces, 70 év a Fradiért című dokumentumfilm is elmeséli, feleleveníti Rákosi Gyula pályafutását, amely 70 esztendőn át szinte csak a Ferencvárosi Torna Clubhoz kapcsolódott.
„Jóban, rosszban, szakadékban, örömben, bánatban, mindenben részese voltam. Viccelnék, ha azt mondanám, ez még házasságban is sok” – összegzi a filmben Rákosi Gyula azt a 70 évet, amelyet kölyökfocista korától elnöki tanácsadói pozíciójáig élt meg a Fradiban.
A FradiMédia kamerája heteken-hónapokon keresztül forgatott Rákosi Gyulával, aki őszintén mesélt sportolói sikereiről és nehéz pillanatairól, magánéleti megpróbáltatásairól, de mintegy időutazásként részeseként bepillanthatunk a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek ferencvárosi miliőjébe, mindezt Rákosi Gyula könnyed, humoros, de kíméletlenül őszinte stílusában. Exkluzív archív képek teszik még különlegesebbé az alkotást, amelyeket Rákosi Gyula saját maga készített, amikor klubjával, vagy a válogatottal külföldön túrázott, így olyan pillanatokban is láthatjuk többek között Albert Flóriánt, Szűcs Lajost, Varga Zoltán, ahogy korábban nem.
„Óriási megtiszteltetés, hogy a klub ikonjának, Rákosi Gyulának az életéről szóló dokumentumfilmet elkészíthettük. A mi alkotásunk elsősorban arra koncentrál, hogy Rákosi Gyulát, mint embert, mint személyiséget is megismertesse a nézőkkel, akik a 70 perc után úgy fogják érezni, ha nem is találkoztak eddig vele, mégis ismerősként tekintenek majd rá a jövőben – mondta a film rendezője, Szabó Dávid, a FradiMédia főszerkesztő-helyettese. - Gyula bácsival öröm volt forgatni és egyben megható is látni, hogy könny szökik a szemébe, amikor közösen felkerestük egykori gyermek- és fiatalkori lakhelyeit. Elképesztő, hogy 85 évesen micsoda mentális frissesség és erő lakozik benne, a humora parádés, a klub iránt érzett szeretete és hűsége pedig pótolhatatlan. A film további különlegessége, úgy érzem, hogy számos olyan mozgóképet, illetve diát láthatnak benne, amelyet a '60-as, '70-es években maga Gyula bácsi rögzített saját gépével, mivel ez volt a hobbija. Így elevenednek meg a Fradi és a válogatott, többek között afrikai és dél-amerikai túrái, de Gyula bácsi esküvőjébe is belepillanthatunk.”
„Ez a harmadik film ebben az évben, amit a klubbal közösen csinálunk. Készült tavasszal az Álomból valóság című film, ami bemutatja a csapat tavalyi Európa-liga csoportkörös menetelését, majd utána a tavaszi nyolcaddöntőbe jutását, illetve nyár elején készült egy film az MVM Dome-ban tartott bajnokavató koncertről is, ami azért is volt különleges, mert teljes egészében meg tudták nézni utólag az emberek az egész koncertet, rengeteg kameraképből összeválogatva, és eljutottunk ősszel oda, hogy Gyula bácsi 85. születésnapjára készítettünk egy dokumentumfilmet, ami összefoglalja az egész életét – jelentette ki Töreki Dávid, a film vezető operatőre, vágója. - A legnehezebb munka vagy a legkomolyabb munka igazából ezzel a filmmel kapcsolatban volt, mert itt igazából egy óriási nagy történelmi spektrumon kellett végig haladnunk, egészen a gyermekkorától napjainkig, és ez rengeteg archív anyagot, felvételt, képeket tartalmazott, rengeteg interjút, amit aztán, hogyha kiteszünk a film time line-jára, és végignézzük, akkor az rengeteg idő, és ebből aztán közösen kellett csinálnunk egy 70 perces alkotást, több órányi felvételből, sajátból is, Gyula bácsi felvételeiből is, úgyhogy igen, ez egy nagyon kemény munka volt.”
A sportsikerekben és tragédiákban bővelkedő dokumentumfilmet Gyula bácsi 85. születésnapján, október 9-én, hétfőn tűzi műsorára a Duna World 21 óra 40 perctől. Mivel 70 évet nem lehet csak 70 percben elmesélni, ezért a kimaradt jelenetekből is készült egy anyag, amelyet másnap, október 10-én, kedden láthatnak az M4Sporton a 20 órakor kezdődő Fradi TV-ben. A 70 év a Fradiért alkotás a televíziós premier után megtekinthető lesz a fradi.hu weboldalon is.
Iratkozz fel csatornánkra, hogy ne maradj le a FradiMédia egyetlen videójáról sem: https://www.youtube.com/c/fradimedia
---------------------------------------
Fradi Jegy- és bérletvásárlás: https://meccsjegy.fradi.hu/ 👈
Fradi Facebook: https://www.facebook.com/fradi.hu/ 👈
Fradi Instagram: https://www.instagram.com/ftcofficial/ 👈
Fradi TikTok: http://vm.tiktok.com/Udqj5H/ 👈
Fradi Twitter: https://twitter.com/Fradi_HU/ 👈
Fradi Applikáció:
Android: https://goo.gl/NDRD5T 👈
iOS: https://goo.gl/dxEL6e 👈Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031