DEAC – az ország legnagyobb egyetemi sportklubjaVideó: Regionális hírek, események:DEAC – az ország legnagyobb egyetemi sportklubja
Forrás: Debreceni Egyetem, 2018/03/21 10:30

DEAC – az ország legnagyobb egyetemi sportklubjaBajnoki mérkőzések, edzések, küzdelem és győzelem – a Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának mindennapjait örökítette meg a Multimédia és E-learning Technikai Központ. A kisfilm bemutatja a legnépesebb szakosztályokat a labdarúgástól a cheerlederekig, de felvillant teltházas meccs-pillanatokat és szurkolói izgalmakat is.
Több mint ezer fiatal és idősebb versenyez a DEAC színeiben – a hagyományos fekete-fehér összeállításban –, így az igazolt sportolói száma alapján Magyarország legnagyobb egyetemi sportklubja a Debreceni Egyetem Atlétikai Club. Az 1919 nyarán alapított DEAC országosan egyedülálló mentorprogramjával, modern infrastruktúrájával és újszerű kezdeményezéseivel ma már minta a hazai felsőoktatásban. 15 szakosztályában a hagyományos labdajátékok mellett akár a strandfocit, a bridget, a cheerleadinget vagy éppen a vitorlázást is kipróbálhatják a fiatalok, sőt az ország első felsőoktatási e-sport szakosztálya, a DEAC-Hackers is itt működik! A klub több csapata tagja a hazai élvonalnak: a férfi kosarasok, futsalosok és röplabdázók egyaránt a legmagasabb szinten versenyeznek, emellett stabil résztvevői a másodosztálynak a férfi kézilabdázók és floorballosok, valamint a női futsalosok is. Az egyetemi klub futballcsapata igazi bravúrt végrehajtva jutott fel nemrég az NB III-ba. A fiatalabb szakosztályok is szép eredményeket érnek el, a cheerleader lányok például országos bajnokok. Sikert sikerre halmoznak tehát a hallgatók a klub Ernest Hemingway-től kölcsönzött mottója jegyében: „A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.” Pillantson be Ön is a küzdelmek és a sikerek, a DEAC világába!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031