ÜNNEPÉLYES ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS SZIRMABESENYŐBENVideó: Regionális hírek, események:ÜNNEPÉLYES ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS SZIRMABESENYŐBEN
Forrás: Globo TV, 2017/12/09 14:45

ÜNNEPÉLYES ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS SZIRMABESENYŐBENÜnnepi díszbe öltözött Szirmabesenyő Advent első vasárnapján, december 3-án. Szarka János parókus köszöntötte a megjelenteket, aki az adventi időszakról, a lelki felkészülésről osztotta meg gondolatait. A lelkész beszédében kiemelte, hogy a gyertyagyújtási alkalom a szeretet akarja jelképezni. Ez nem azt jelenti, hogy önmagunkat szeretjük, hanem azt, hogy közösségi lények vagyunk, oda kell figyelnünk a másikra, meg kell hallgatnunk és segítenünk egymást. Ennek hiánya érződik korunkon. Karácsonyra készülünk, az egyház ilyenkor a böjtöt, az önmegtagadást, az önfegyelmezést és a bűnbánatot ajánlja. A parókus szerint, ha így élünk, akkor lelkileg is fel fogunk készülni. Gyakorolni kell a felebaráti szeretetet és akkor megvalósul Izaiás próféta jövendölése: „velünk az isten, értsétek meg, és térjetek meg, mert velünk az isten!” Szarka János beszéde után megáldotta a kicsik által készített és az otthonról hozott koszorúkat. Az ünnepség keretében a gyerekek beülhettek a kézzel hajtott kosár hintába és találkozhattak a Mikulás bácsival, akivel közös fényképet is készíthettek. A szervezők a csöppségeknek izgalmas zenés műsorral készültek, ugyanis megérkezett a Hókirálynő, aki énekkel és érdekes történetekkel próbálta lekötni a kis csöppségek figyelmét. Amíg a picik az előadást nézték, addig a felnőtteknek lehetőségük volt a karácsonyi vásárban különböző kézműves termékek, díszek, házi készítésű mézkülönlegességek, valamint adventi koszorúk vásárlására. A program zárásaként a község polgármestere, Huszti Gábor és Lukács Irén, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója meggyújtotta a település adventi koszorúján az első gyertyát – karácsonyi dallamok mellett.
http://globotv.hu/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031