Bartók, LudwigVideó: Regionális hírek, események:Bartók, Ludwig
Forrás: Budapest videó, 2017/09/15 12:45

Bartók, Ludwig2016. Bartók Béla születésének 135. évfordulója volt. A Bartók-emlékév alkalmából a Ludwig Múzeumban rendezett nemzetközi kiállítás a kortárs képzőművészet eszközeivel fordul a bartóki örökséghez.
"Bartók Béla munkássága számos kapcsolódási pontot kínál vizuális és hangművészeti reflexiók, értelmezések számára. A kiállítók a zenei örökség áttekintése mellett a kultúrantropológiai, médiatörténeti és a zeneszerzőhöz kötődő személyes anyagok feldolgozása révén jelölnek ki különböző nézőpontokat az életmű tanulmányozásához, felmérve egyben Bartók saját korára és napjainkra gyakorolt hatását is.
Bartók zeneszerzői munkássága a mindennapi műveltség része, tudományos, zeneelméleti és gyűjtői tevékenysége az egyetemes kultúrát gazdagítja. Bartók kultúrtörténeti jelentőségét, társadalmi beágyazottságát jelzik az elmúlt évtizedekben létrejött, rá reflektáló műalkotások.
A mostani kiállítás a Bartókról kialakult képet mint folyamatosan jelen lévő, átörökített kulturális toposzt bontja ki és értelmezi tovább. A neoavantgárd klasszikusai mellett nagyrészt olyan friss művek láthatók a kiállításon, amelyeket a több mint harminc művész a képzőművészet, a tudomány és a zene határán elhelyezkedő konceptuális pozícióból hozott létre. A művek többsége műfaji és technikai értelemben vegyes (hibrid) alkotás, ahogyan a kiállítás egészét is az újabb művészeti médiumok hangsúlyos használata jellemzi." - írják a kiállítás ismertetőjében.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930