2016 08 22 NyelviskolaVideó: Regionális hírek, események:2016 08 22 Nyelviskola
Forrás: Dunaújváros TV, 2016/08/22 20:45

2016 08 22 NyelviskolaNyelviskolapadban. Az iskolai évkezdés közeledtével a nyelviskolák megkezdik a munkát. Továbbra is az angol a legnépszerűbb idegen nyelv, de a német mellett napjainkban már az orosz iránt is egyre többen érdeklődnek. A legtöbb diák már nem egy, hanem több nyelvet is tanul.
A legtöbben továbbra is az angolt választják, legalábbis első idegen nyelvként. Az iskolai tanév közeledtével a nyelviskolák diákjai is visszatérnek a tanuláshoz. Várkonyi Zsófia a felsőfokú angol nyelvvizsga megszerzése után döntött az orosz mellett.
„Novemberben szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni. Tavaly és az idei évben is osztályozó vizsgát tettem. Úgy gondolom, hogy bár fontos a papír, a középfokú nyelvvizsga például az egyetemen 28 plusz pontot ér, viszont úgy gondolom, hogy a nyelvvizsga nem egy végcél: a nyelvet folyamatosan kell tanulni és beszélni-” mondta el terveiről Várkonyi Zsófia.
Tóth Eszter a nyelviskolában angolul, de a középiskolában franciául is tanul. Szerinte bár a nyelvvizsgára is szükség van, hasznos az aktív nyelvtudás.
„Fontosabb, hogy egy nyelvet tudjál, mert ha elmész valahová, ahol angolul kell beszélni, meg tudod magad értetni, tájékozódni tudsz ezáltal, szóval nagyon fontos”- árulta el Tóth Eszter.
Mint azt az egyik dunaújvárosi nyelviskola vezetője, Kolics Éva elmondta, a nyelvoktatás lépést tart a technikai fejlődéssel és a tanulók elvárásaival.
„Egyre inkább arra törekszenek, hogy használható nyelvtudást kapjanak, és az oktatás is sokkal kommunikatívabb, sokkal sokrétűbb: az internet hozzáférés, az e-bookok lehetővé teszik, hogy sokkal könnyebben, sokkal színesebben lehessen oktatni, és a diákok sokkal inkább tudják felhasználni”- fejtette ki Kolics Éva, a Dialóg Nyelviskola vezetője.
A nyelviskola tanulói szeptember végén adhatnak számot tudásukról, ekkorra szervezik ugyanis a Kodolányi János Főiskola akkreditált vizsgáját, a Társalkodó Nyelvvizsgát.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031