Híradó 2024.04.16.Videó: Regionális hírek, események:Híradó 2024.04.16.
Forrás: Bajai TV, 2024/04/16 18:30

Híradó 2024.04.16.Egyre több vállalkozás nyit a környezetbarát megoldások felé. Nemrég az egyik bajai klímaberendezések forgalmazásával foglalkozó cég 144 millió forintból valósíthatott meg technológiai fejlesztést. Ennek jelentős részét, több mint 100 millió forintot a Széchenyi Terv Plusz pályázatából tudták kivitelezni. A szegedi úti telephelyre új csarnokot építettek, a modern eszközök pedig a munka hatékonyságát szolgálják.
Megszólalók:
Csipak Zsolt, ügyvezető igazgató, Minker Kft.
Gál Dominika – Lipták Péter
Közel 30 hungarikummal együtt ünnepelt az idén az Egri Bikavér. Az V. Hungarikum Pikniken ezúttal is főtt bajai halászlé. A rendezvény jelmondata az „Érték- hagyomány – gasztronómia” hármasa, a szervezők célja pedig nem más, mint hogy minél szélesebb körben megismertessék a látogatókkal Magyarország ízeit.
Megszólalók:
Juhász Ádám, Juhász Testvérek Pincészete
Nagygyörgy Jenő, elnök Karcagi Birkafőzők Egyesülete
Péter András, vezetőségi tag, Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete
Tovább zöldült a belváros a közelmúltban, ezúttal ugyanis a Vörösmarty utcában található Nyugdíjas Ház lakói fordultak az önkormányzathoz segítségért, amelynek eredményeképpen a Bajakert Nonprofit Kft. munkatársai az épület mögötti területre padokat, folyton virágzó növényeket, illetve tavasztól késő őszig virágzó cserjéket telepítettek. A parkot ünnepélyes keretek között adták át a lakóknak április 15-én.
Megszólalók:
Nyirati Klára, Baja Megyei Jogú Város polgármestere
Dongó József
Európa-napot szerveztek az Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában április 15-én. Az oktatási intézmény az Európai Parlament nagykövet iskolája, ezért a választások előtt vitanapot szerveztek a diákoknak. A kisebbek arról vitáztak, hogy szükséges-e többet megtudni Európáról, a nagyobbak pedig arról, legyen-e 16 év a szavazás korhatára a választásokon.
Megszólalók:
Bényei Lili, 10. D osztályos tanuló, MNÁMK
Dáné Janka, zsűritag, 11. B osztályos tanuló, MNÁMK
A Bajai Jégcsarnok átadásával nem csak a jégkorong élet lendült fel, hanem egyre több fiatal tanulhat meg korcsolyázni is. A közönség korcsolyázás és az iskolai oktatás mellett az idei évben már a legkisebbek is korit húzhatnak a lábukra és megtapasztalhatják a jégen csúszás örömét.
Megszólalók:
Sirok Martin, edző, Bajai Harcsák
Szekérné Dikán Edina, elnök, Szociális, Egészségvédelmi és Sportbizottság, Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata
Sárközi Levente, Szent László ÁMK Óvodája, Baja
Gonda Luca, Szent László ÁMK Óvodája, Baja
Gergely Máté, Szent László ÁMK Óvodája, BajaAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930