240402 HírszemleVideó: Regionális hírek, események:240402 Hírszemle
Forrás: Tatai Televízió, 2024/04/03 17:45

240402 Hírszemle0:00 Hírszemle főcím
0:52 A hagyományokhoz híven, idén is színes programkínálat várta húsvét alkalmából a családokat. A kezdeményezések sorát most is a Városkapu Közhasznú Zrt. családi napja indította, amely rendezvény népszerű választás a helyiek körében. Az eseményen állatsimogatóval, kézműves foglalkozással és bábszínházzal is készültek a szervezők, amely koncepcióról és visszajelzésekről Michl-Perczell Anita beszélt bővebben.
3:02 A Városkapu által megszervezett családi nap idén is sokak érdeklődését felkeltette. A tóparti turizmus mellett, a helyiek is előszeretettel keresték fel a programot azért, hogy minőségi időt tölthessenek el együtt. Neusinger Gabriella unokáival látogatott el a Kajakházba.
4:29 Az Esterházy-kastély felújítását követően minden ünnepkör, így a húsvét alkalmából is tematikus programokkal várta a családokat. A hosszúhétvégén sok turista választotta kirándulási helyszínének az épületet. Gárdai Balázs és Gárdai-Kovács Ágnes három gyermekével érkezett Tatára.
6:36 A szeles időjárás ellenére, nagy volt a látogatottsága az Esterházy-kastélynak, ahol a szervezők beltéri programokkal is készültek a családoknak. A gyerekek például barokk ruhákat próbálhattak fel vagy kézműveskedhettek is. Utóbbi Ugrai Franciska és féltestvére, Bargell Zsófia érdeklődését is felkeltette.
8:41 A kastély természetesen tradicionális programokkal is készült a hosszúhétvégére, így például a tojáskeresés is sokak érdeklődését keltette fel. Ennek szabályait Molnár Magdaléna mesélte el stábunknak.
10:10 Ha húsvét, akkor természetesen az édességről sem szabad megfeledkezni. Tatán is nagy volt a kereslet a csokoládé iránt, így nem meglepő, hogy sokan választottak helyi, kifejezetten erre specializálódott boltokat is a vásárláshoz. Horváth Viktória többek között arra is kitért, fontos, hogy támogassuk kistermelőket és a kézműves termékeket.
11:48 A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Édességgyártók Szövetségének közös piaci körképe szerint idén is nagy forgalom jellemezte a boltokat. Ipiné Belcsák Zsuzsanna például a nagy bevásárlóközpontok mellett, kifejezetten szeret betérni a kisebb, tematikában felkészült boltokba is.
13:22 A tatai egységben hamar megfogyatkozott a csokoládé készlet, hiszen sokan tértek be a helyszínre megvásárolni az ünnephez kapcsolódó édességeket. Forgatásunk során Benyák Judit már második alkalommal tért vissza az üzletbe, hogy még az utolsó ajándékokat is beszerezze a hétvégére.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930