Híreink: Díjat kapott a szorongó gyerekeken segítő meseműhelyVideó: Regionális hírek, események:Híreink: Díjat kapott a szorongó gyerekeken segítő meseműhely
Forrás: ÚjbudaTV, 2024/03/21 16:30

Híreink: Díjat kapott a szorongó gyerekeken segítő meseműhelyA 2023. évi Felelős Vállalkozás Újbuda elismerést a Kalandok Szárnyán Meseműhely vehette át Bakai-Nagy Zita alpolgármestertől, a programjaiknak helyet adó Bartók Béla úti Autistic Art Galériában. A műhely pszichológusai óvodás kortól kamaszkorig énerősítő, bátorító meseterápiás, pszichodráma alapú foglalkozásokat tartanak azoknak a gyerekeknek, akik sokat szoronganak, nehezen kezelik az idegen helyzeteket és olykor pszichoszomatikus tünetekkel küzdenek.
„A szorongó gyerekekre jellemző, hogy az oviban, iskolában alig barátkoznak, inkább elkülönülnek társaiktól, zaklatottan viselkednek, bepisilnek, nehezen lazulnak el, alvási problémáik vannak” – tájékoztatott a jelenségről a műhely egyik szakembere, Fejér Noémi pszichológus. Az otthonosan berendezett galériában zajló foglalkozások, mesékre, rajzra épülő játékok arra szolgálnak, hogy feloldják a gyerekek frusztráló élethelyzeteit, és enyhítsék szorongásaikat. „Az élőszavas mesében létrejön a mesehallgatási transz, ami harmonizálja a jobb és bal agyféltekét, általa pedig meg tud nyílni a belső énerő erőforrása, amihez így hozzáférhet. A gyerek azáltal, hogy eljátssza a mese szereplőit, megoldásokat talál a problémás működési mintázataira” – avatott be a terápia kulisszáiba a meseterapeuta.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930