FÉLÓRA: Az örök gyerekhang - Pogány Judit a Mássalhangzóban II. részVideó: Regionális hírek, események:FÉLÓRA: Az örök gyerekhang - Pogány Judit a Mássalhangzóban II. rész
Forrás: ÚjbudaTV, 2024/03/21 12:30

FÉLÓRA: Az örök gyerekhang - Pogány Judit a Mássalhangzóban II. részTalán nincs is olyan ember ma Magyarországon, aki ne ismerné őt. Hangjáról már a kétévesek is be tudják azonosítani a Bogyó és Babóca, a Kacsamesék valamint Dargay Attila mesehősei által. Pedig egykor épp a hangja miatt akarta elhagyni a pályát. Gréczy Zsolt és a Mássalhangzó februári vendége Pogány Judit színművész volt.
„Még szinte pályakezdő voltam, amikor felvettem egy darabot videóra, hogy visszanézzem magam. Akkor szembesültem azzal, hogy milyen kívülről a hangom. És úgy éreztem, hogy ez külső szemmel elviselhetetlen és hogy ezzel az adottsággal nekem nincs esélyem a pályán” – emlékezett vissza fiatal éveire Pogány Judit. A művésznő ennek az élménynek a hatására kezdett el jobban foglalkozni és játszani a hangjával, amely rengeteg karaktert hozott számára az évtizedek alatt.
Bár szívéhez a színház áll a legközelebb, számos film, tévés és rádiós szerep is fűződik nevéhez. A három kedvenc filmalkotása az Ajándék ez a nap, amelyért Velencében a legjobb női alakítás díját is kiérdemelte, Tarr Béla Panelkapcsolat című filmje, ahol Koltai Róberttel közösen egy házaspárt alakítottak, illetve Michael Haneke A lázadás című műve, ahol a rendező annyira szerette volna, hogy ő játssza el Kathi Blumich szerepét, hogy még azt is megengedte, hogy a kiborulási jelenetnél ne németül, hanem az anyanyelvén szólaljon meg.
A pályája során összesen 25 elismerésben volt része, amelyekre nagyon büszke, de mint mondja, sajnos a díjakat nem tudja hol tárolni. A Kossuth-díja az Örkény Színház büféje mellett látható, de a legtöbb elismerésnek nem találta meg a helyét. „Egyszer eljött a szolgálati lakásomba Verebes István és megkért, hogy mutassam meg neki az Érdemes művész díjamat. Én pedig elővettem a sütőből. Meghökkenten kérdezte, hogy miért itt tartom? Mondtam neki, ez az a hely, ahol nem eshet baja. Nem igazán vezetek háztartást.”Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930