Híreink: Verebes István rendezésében mutatták be a Karinthyban a Vonó IgnácotVideó: Regionális hírek, események:Híreink: Verebes István rendezésében mutatták be a Karinthyban a Vonó Ignácot
Forrás: ÚjbudaTV, 2024/01/22 16:00

Híreink: Verebes István rendezésében mutatták be a Karinthyban a Vonó IgnácotVerebes István rendezésében mutatták be a Karinthyban a Vonó Ignácot 🎭
Két katona beszélget a színpadon – ezzel a jelenettel kezdődik Fejes Endre „Vonó Ignác” című darabja, amelyet Verebes István rendezett a Karinthy Színházban. A bemutató január közepén volt, a rendező a munka minden percét élvezte, a társulat és az intézmény munkatársaival sikeresen dolgozott együtt.
Az ikonikus műben Balázs Andrea és Előd Álmos játsszák a főszerepeket. A játék egyszerre keserű korrajz, s a kor persziflázsa, egyszerre kemény kritika és nyelvöltögető bohózat – mondta Verebes István rendező. Balázs Andrea hangsúlyozta, nehezen definiálható az a feladat, amit Vonó és özvegy Mák Lajosné megformálása a színészekre rótt: reálisan vaskos és költőien példázatos bohócfilozófust kellett teremteniük. Játékában a szeretetteljes, érzelemdús, ugyanakkor néha kissé rosszindulatú, pletykaéhes özvegyet kellett alakítania.
Előd Álmos a színpadon töltött idő minden percét élvezte. Közösen tudtak dolgozni egy olyan darabon, amely mindkettőjük számára örömöt szerzett – mondta.
A kedves és szívszorító történetet 1970-ben vitték színpadra Garas Dezső és Kis Manyi alakításával. Az alkotás azóta sem vesztette aktualitását.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031