Kereszt-kérdésVideó: Regionális hírek, események:Kereszt-kérdés
Forrás: Buda Környéki TV, 2023/11/07 08:15

Kereszt-kérdésNagykovácsi Nagy-Szénás csúcsán, 2023. augusztus 19-én valamilyen módon megsemmisült a fakereszt. A tettes máig ismeretlen.
Nem tudni, hogy ki csinálta és mi történt, de a kereszt megsemmisült, ami ott állt korábban.
Ekkor lakossági kezdeményezés indult arra, hogy ezt újra kell állítani, és ezt a kezdeményezést felkarolta a helyi KDNP, és elindította az engedélyeztetési eljárást. - hiszen mindenki számára fontos, hogy csak olyan történjen ezen a védett területen, amire a természetvédelmi hatóság engedélyt ad. Megkeresték Nagykovácsi Önkormányzatát is és kérték, hogy a képviselő-testület is járuljon hozzá, mivel az önkormányzat közigazgatási területén van ez a helyszín. A képviselő-testület azzal a feltétellel adta meg a hozzájárulását, hogyha minden szükséges engedéllyel rendelkezik a KDNP, akkor valósíthatja meg ezt a keresztállítást. Meg is érkezett az értesítés, hogy a KDNP megkapta a természetvédelmi hatóság engedélyét ennek a keresztnek a felállításához. Ők meg is kezdték két helyi vállalkozó segítségével, ugyanazon a helyszínen, ahol korábban állt a kereszt, pont ugyanott készítettek egy betonalapot, hogy ne lehessen baleset esetlegesen a kereszt felállítása után, és egy másik helyi vállalkozóval pedig elindították a kereszt megvalósítását fából.
El is készült a fakereszt, és ezt követően először csak hallomásból szereztt az önkormányzat tudomást arról, hogy ezt megtámadta a helyi Nagykovácsi Természetvédő Egyesület, és meg szeretnék akadályozni, hogy itt kereszt álljon.
Azonban már a kereszt elkészült, úgyhogy egyelőre most beviszik a templomba és november 5-én, a 11.30-as misén Kemenes Gábor plébánosunk felszenteli a keresztet, és ott fogja várni a kereszt azt, amíg valahova Nagykovácsiban méltó helyre kerülhet.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031