Híradó 2023.06.23.Videó: Regionális hírek, események:Híradó 2023.06.23.
Forrás: Bajai TV, 2023/06/23 18:30

Híradó 2023.06.23.Tapstól volt hangos a Dr. Pósta Sándor sportcsarnok pénteken délelőtt. Az Eötvös József Főiskola ünnepségén közel 80 hallgató vehette át a diplomáikat. A legeredményesebben teljesítő végzősök idén is kitüntetésben is részesültek.
Készítette: Gál Dominika – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, rektor, Eötvös József Főiskola
Hőrits Anita Ivett, tanító
Ruppert Blanka Anita, német nemzetiségi tanító
Varga-Bajusz Veronika, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár
A tavalyi évhez képest jelentősen csökkent a hazai üzemanyag- fogyasztás az elmúlt hónapokban, ebben nagy szerepe van az egyre emelkedő benzin- és gázolaj áraknak. Az árstop idején sokan felhalmozták a 480 forintos dízelt, a mezőgazdasági szektorban jellemzően továbbra is ezt hasznosítják
a gazdák, ami tovább fokozza a visszaesést. A jövő évi adócsomag szerint 2024 januárjától nettó 32,5 forinttal fogja növelni a jövedéki adó a benzin és a gázolaj literenkénti árát, ami az áfával együtt több mint 40 forintos drágulást eredményezhet a kutakon.
Készítette: Torda Adrienn – Bálint Roland
Megszólalók:
Tóthné Vancsura Márta, cégvezető, Lamarin Kft.
Gépész László, alelnök, Független Benzinkutak Szövetsége
Hamarosan elérkezik a Múzeumok éjszakája, ahol idén is számos színes program várja majd a kultúrakedvelőket. Ebben az évben bővítették a kínálatot, így június 24-én az álladó helyszínek mellett az Eötvös József Főiskola Kortárs Galériája, és a Szentháromság téren a „Mesél a tér” című rendezvény is várja majd az érdeklődőket.
Készítette: Szombati Krisztina – Vincze Levente – Csukor Róbert
Megszólalók:
N. Kovács Zita, igazgató, Türr István Múzeum és Bácskai Művelődési Központ, Baja
Martonosi Attila, szervező, „Mesél a tér”
Biztonságot Mindenkinek! Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Baján Komjáthi Imre. Az MSZP társelnöke szerint a jelen gazdasági helyzetben minden eddiginél nagyobb szükség van a magyar lakosság támogatására, ennek értelmében dolgoztak ki egy javaslatcsomagot, amelyet nemrég be is nyújtottak az Országgyűlésnek.
Megszólaló: Komjáthi Imre, társelnök, MSZP
Röplabda tábort tartott a héten a Sugovica Sportiskola SE. Dely-Pálinkás Anikó 11 lelkes fiatalnak tartja az edzéseket. Stábunk a csütörtöki napon látogatta meg a táborozókat.
Készítette: Moóri Dorottya – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Dardos Detti
Varga Zalán
Dely-Pálinkás Anikó, edző, Sugovica Sportiskola SEAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930