Híradó 2023.05.22.Videó: Regionális hírek, események:Híradó 2023.05.22.
Forrás: Bajai TV, 2023/05/22 18:00

Híradó 2023.05.22.Masszázsok, előadások és kóstolók is várták május 20-án, szombaton a Bácskai Kultúrpalotába látogatókat. A Városi Egészségnapra érkezők a szakembereknek köszönhetően megtudhatták milyen a fizikális állapotuk és azt is, mit kell tenniük az egészségük megőrzése, vagy éppen a gyógyulásuk érdekében.
Készítette: Farády-Margit Edina – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Pálfi Mária, közművelődési szakember, Bácskai Művelődési Központ, Baja
Müllerné Katalin, természetgyógyász, reflexológus
A Petőfi Sándor utcára jellemző parkolási, valamint közlekedési problémákkal kapcsolatban tartottak fórumot múlt hétfőn a Sugovica ÁMK aulájában. Az eseményen a lakosok segítségével és szakemberek bevonásával igyekezett megoldást találni a kialakult helyzetre Dr. Zöld László Csabáné önkormányzati képviselő és Széll Péter, alpolgármester. A téma kapcsán stábunk a helyszínen találkozott a városatyákkal.
Készítette: Szombati Krisztina – Vincze Levente
Megszólalók:
Széll Péter, alpolgármester, Baja
Dr. Zöld Lászlóné, önkormányzati képviselő, Baja
Módosult a műszaki vizsgákra vonatkozó szabályozás, május 20-tól az eddigieknél több információt kérdezhetnek le a szakemberek a vizsgák során. A változtatás értelmében ezentúl a járművek tényleges üzemanyag fogyasztását is rögzíthetik, amennyiben a gépkocsi üzembentartója ezt jóváhagyja. A törvénymódosítás a 2021-től nyilvántartásba vett autókra, illetve az elektromos és a hibrid járművekre vonatkozik.
Készítette: Torda Adrienn – Vincze Levente
Megszólaló: Mikulás Róbert, az ÉKM Közúti Gépjármű-közlekedési Hatósági Főosztályvezetője
A házigazdákkal együtt összesen öt kórus részvételével rendezték meg idén a Pünkösdváró Kórusfesztivált. A dalos találkozó a Csodálatos Baja programsorozat részét képezi, és második éve már a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában kap helyet.
Készítette: Sándor Boglárka – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Makkai Gézáné, karnagy, Bajai Liszt Kórus
Nyirati Klára, Baja Megyei Jogú Város polgármestere
Gárdos Zoltán, elnök, Balaton Vox Kórus Egyesület
Szombaton véget értek a női megyei I. osztály küzdelmei. A LUA Baja felnőtt csapatára a bronzérem szempontjából sorsdöntő mérkőzés várt. A nagyokhoz hasonlóan az U15-ös lányok is a dobogón zárták a bajnokságot.
Készítette: Moóri Dorottya – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Pető Ferenc, edző, LUA Baja
Sipos Vivien, játékos, LUA BajaAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930