Dr. habil. Tarkó Klára - Életmód útikalauz egyetemistáknakVideó: Regionális hírek, események:Dr. habil. Tarkó Klára - Életmód útikalauz egyetemistáknak
Forrás: Szegedi Tudományegyetem, 2022/03/25 11:00

Dr. habil. Tarkó Klára - Életmód útikalauz egyetemistáknakHa meghalljuk a 42-es számot, mindenkinek az örökbecsű Galaxis útikalauz stopposoknak című Douglas Adams regényfolyam jut eszébe. A 42 a válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre. Az előadó rátromfol és 43-at mond: A minőségi élethez fontos az egészség, egészségünket pedig 43%-ban az életmódunk határozza meg, hatással van a holisztikus értelemben vett egészségünk minden összetevőjére. Táplálkozási szokásaink kihatnak például a fizikai egészségünkre, a tanulás a mentálisra, szabadidős tevékenységeink az érzelmire, vallásgyakorlásunk a spirituálisra, a társas tevékenységek a társas egészségre és minden tevékenységünk a társadalmi egészségre. Az életmód kifejezést köznapi fogalomként nap mint nap használjuk, ugyanakkor egy sokat kutatott tudományos kategóriáról is beszélünk, ami sokféleképpen közelíthető meg. Egyszerűen megfogalmazva, minden ide tartozik, ami a mindennapjainkat jellemzi, ahogyan élünk, alakítjuk, tervezzük és elgondoljuk életünket.
Életmódunk kialakításában a választásnak jelentős szerepe van, amelyet mindig együtt kell vizsgálnunk az objektív feltételekkel, az életlehetőségekkel és az életesélyekkel. Az egyén (család) választásaiban a fentieken túl jelentős szerepe van a hagyományoknak, a szokásoknak, az értékorientációnak és a vallásnak. A szubjektív feltételek azt határozzák meg, hogy az objektív feltételek figyelembevételével az emberek hogyan cselekszenek.
Az előadásban szó lesz egészségről és egészséges életmódról az elmélet és a gyakorlat tükrében, melyek illusztrálására az előadó a vele együtt kutató szakemberekkel kapott empirikus kutatási eredményeit, szakmai és módszertani oktatási tapasztalatait használja fel.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031