Elismerés a járványügyi védekezésben résztvevőknek - Dr. Pohl Balázs háziorvos is elismerést kapottVideó: Regionális hírek, események:Elismerés a járványügyi védekezésben résztvevőknek - Dr. Pohl Balázs háziorvos is elismerést kapott
Forrás: Zsolca TV, 2021/07/07 23:00

Elismerés a járványügyi védekezésben résztvevőknek - Dr. Pohl Balázs háziorvos is elismerést kapottA járvány elleni védekezésben dolgozó 40 szakember és szervezet helytállását ismerte el június 28-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Oltási Munkacsoport nevében dr. Alakszai Zoltán. A kormánymegbízott a megyeházán tartott ünnepélyes oklevélátadón köszönetet mondott a példamutató helytállásért és méltatta a munkatársak áldozatvállalását.
„Egyetlen hőstett se maradjon megbecsülés és méltatás nélkül”- hangsúlyozta dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott, majd kiemelte: „a járvány idején felismertük, hogy bárki lehet hős, aki erejét, korlátait meghaladva másokért cselekszik. Az emberi helytállást értékelnünk kell, a jó példát pedig méltatni és megbecsülni! Büszke vagyok arra, hogy megyénk kiválóan teljesített a járvány elleni küzdelemben.”
A koronavírus-járvány idején az országos Operatív Törzs kérésére a Védelmi Bizottságok Megyei Oltási Munkacsoportokat hoztak létre a hatékonyabb feladatellátás érdekében. A munkacsoportban dr. Alakszai Zoltán elnökletével szakmai szervezetek képviseltették magukat: a Védelmi Bizottság mellett a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezete, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Felnőtt Megyei Kollegiális Háziorvos Vezető és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.
Az ünnepségen 40 szakember és szervezet munkáját díjazták elismerő oklevelekkel a koronavírus-világjárvány elleni védekezésben nyújtott kiemelkedő teljesítményükért. Az egészségügyi és szociális dolgozók nem csupán tudásuk legjavát adták a járvány idején, hanem lelki támaszt is nyújtottak a betegeknek- hangsúlyozta a kormánymegbízott, majd leszögezte, hogy az egészségügy kiállta a próbát. Sokan új területeken bizonyították rátermettségüket: Covid-osztályokon, vagy az oltási kampányban háziorvosi rendelőkben, oltóbuszokon- sorolta. A mentőszolgálat munkatársai a frontvonalban szállították a betegeket, végezték a teszteléseket. Alaszkai Zoltán úgy vélte, a honvédség is bizonyította, milyen sokféleképpen tudja szolgálni a magyar embereket, legyen az járvány vagy bármilyen nemzetünket veszélyeztető erő. A katasztrófavédelem munkatársai is megmutatták, milyen fontos összehangoltan, időben cselekedni- zárta szavait.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930