MEGJELENTEK A PONTOS SZIGORÍTÁSOK MÁRCIUS 8-22-IGVideó: Regionális hírek, események:MEGJELENTEK A PONTOS SZIGORÍTÁSOK MÁRCIUS 8-22-IG
Forrás: Jász Trió TV, 2021/03/08 21:45

MEGJELENTEK A PONTOS SZIGORÍTÁSOK MÁRCIUS 8-22-IGPénteken késő délután került fel a magyar közlöny oldalára a várt szigorítási pontosítás. Ebből a fontosabbak, hogy ezentúl mindenhol maszkot kell hordani lakott területen belül. Felmentést csak a hatévesnél fiatalabb gyerekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élő, illetve autizmus spektrumzavarral élők kapnak. Aki a maszkviselési szabályok sérti meg, ötezer és 500 ezer forint közötti pénzbírságra számíthat.
Szabadidős tevékenységet a velünk egy háztartásban élőkkel, illetve egyedül lehet folytatni, de a másfél méteres távolságot minden esetben meg kell tartani! Egyéni szabadidős sporttevékenység közben nem kell maszkot hordani. Az arborétumok, erdők, parkok nyitva maradnak.
A nagyobb szigorítás az üzleteket és a szolgáltatásokat érintette. Közül nyitva maradhatnak a felsorolásban szereplők.
Az üzletek zárva tartását a rendőrség a honvédség közreműködésével ellenőrzi, a szabályszegőkre 100 ezer és 1 millió forint közötti bírságot szabhatnak ki, valamint a helyiséget legalább egy napra, legfeljebb egy évre bezárathatja.
A szolgáltatások között is a vártnál sokkal több a kivétel. A felsorolásban mutatjuk, hogy kik folytathatják tevékenységüket. Minden másnak a következő két hétben szüneteltetnie kell a tevékenységét.
A közigazgatásban hétfőtől mindenki otthonról dolgozik, saját eszközzel, kivéve, ha valakinek csak a munkahelyén oldható meg a munkavégzése. Az este 8 és reggel 5 közötti kijárási tilalom is érvényben maradt.
Kövessenek minket közösségi felületeinken!
► Facebookon: https://www.facebook.com/jaszsagitersegitv/
► a honlapunkon: http://www.jttv.hu/
► és Instagramon: https://www.instagram.com/jaszsagitersegitv/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930