Jávorszky Ferenc: Igazi vagy valódiVideó: Regionális hírek, események:Jávorszky Ferenc: Igazi vagy valódi
Forrás: Líceum TV, 2020/11/28 06:45

Jávorszky Ferenc: Igazi vagy valódiNapjainkban mindenki a számítógéppel ébred és fekszik, s napközben okosnak nevezett eszközök vesznek körül, de amikor arról van szó, mit is olvasunk, mint látunk a hálózaton, akkor már nem olyan biztos a válasz, amit kapunk. A hírekből adathalászatról olvasunk, számítógépes csalásokról, vírusokról, zsarolásról hallunk. Az interaktív előadás során megismerhetjük azokat a lépéseket, amelyek segítségével könnyebben kizárhatjuk azokat az oldalakat, amelyek nem megbízható adatokat próbálnak eladni számunkra. Meg kell néznünk az oldal forrását, hol is van elhelyezve az adott információ. A címsor elolvasásánál, az első pillantásnál többet kell az adott oldalon időzni. Keressük meg máshol is ugyanezeket az adatokat, ellenőrizzük az időpontokat. Nézzük meg ki az író, meg van-e jelölve az oldalon. Ha még ezek sem segítenek, még maradtak kételyeink, akkor sem kell kétségbe esni, mindig van egy szakértő, egy könyvtáros, aki segít a döntésben. Kipróbálhatjuk, hogyan készíthetünk és publikálhatunk álhírt tartalmazó oldalt, hogyan alakíthatunk, hamisított képeket, amelyeket megnézve nem könnyű rájönni valóban megtörtént eseményt ábrázolnak-e. Ezekhez a kísérletekhez ingyenes, bárki által szabadon használható szoftvereket használunk, ingyenes, anonim regisztráció után használható helyre töltjük fel azokat.
Honlap: http://www.liceumtv.hu
LTV Anno - https://tinyurl.com/ltvanno
EKE, Eszterházy Károly Egyetem, www.uni-eszterhazy.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031