JÁSZAPÁTI DÍJAZOTTAK 2020 – EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY KOLLEKTÍVÁJA – JÁSZAPÁTI VÁROSÉRT DÍJVideó: Regionális hírek, események:JÁSZAPÁTI DÍJAZOTTAK 2020 – EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY KOLLEKTÍVÁJA – JÁSZAPÁTI VÁROSÉRT DÍJ
Forrás: Jász Trió TV, 2020/08/20 18:15

JÁSZAPÁTI DÍJAZOTTAK 2020 – EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY KOLLEKTÍVÁJA – JÁSZAPÁTI VÁROSÉRT DÍJDíjazottunk nem egy személy, hanem egy intézmény kollektívája, akik sok éve szolgálják a jászapáti időseket, a rászorulókat, a betegellátást igénylőket. Hétköznapjaink részévé váltak, mint bármi jó, amit könnyen megszokunk. A 2020-as év járványügyi kihívásai viszont újra megmutatták mennyire nélkülözhetetlen a munkájuk. Példamutató hivatástudatuk Dr. Kemény Zoltán szellemi és anyagi örökségén alapszik. Az egykori köztiszteletben álló doktor hagyta a településre orvos lakot és rendelőt, melyben ma is nap-mint nap végzik feladataikat. Az 1960-as - 70-es évek fordulópontján megjelent a szolgáltatások között a szociális konyha, a házi segítség nyújtás és az idősek nappali ellátása. Sokan ma is az ÖNO-t (Öregek Napközi Otthona) emlegetik, de a 2000-es évek elejétől az intézmény, már magába foglalta a védőnői szolgálatot és később a bölcsődét is. Hétköznapi feladataikon túl munkásságukhoz fűződik, hogy minden esztendőben megünneplik az Idősek Világnapját, amikor 300 helyi szép korút látnak vendégül. Feladataik ebben az esztendőben jelentősen felértékelődtek. A koronavírus járvány miatt, megötszöröződött az ellátottak száma Jászapátin. Szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett, naponta, közel 200 ellátottnak intézték a bevásárlást, a gyógyszerkiváltást, az ápolást, az ebédeltetést, s ha kellett ügyes bajos dolgaikat. A bölcsőde dolgozóival kiegészülve, hónapok óta rendkívüli fizikai és szellemi terhelés mellett, olyan példamutató munkát végeztek, mely az egész település tiszteletét kivívta. Kollektívájuk kedves, empatikus, szorgos, talpraesett és minden esetben megbízható. Többek számára Ők jelentették az egyetlen kapcsolatot a külvilággal a karantén idején. Olyan kiváló csapat, melyre méltán lehet büszke Jászapáti.
Kövessenek minket közösségi felületeinken!
► Facebookon: https://www.facebook.com/jaszsagitersegitv/
► a honlapunkon: http://www.jttv.hu/
► és Instagramon: https://www.instagram.com/jaszsagitersegitv/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930