KÖSZÖNET AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAKVideó: Regionális hírek, események:KÖSZÖNET AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK
Forrás: Globo TV, 2020/07/02 10:15

KÖSZÖNET AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAKA magyar egészségügy napja július 1-je, ugyanis 1818-ban ezen a napon született a Semmelweis Ignác, orvos az anyák megmentője. Szerencsen, június 30-án délután köszöntötték a város egészségügyi dolgozóit ez alkalommal a járványhelyzet miatt szűk családias körben, a rendelőintézet előtt. Az eseményen résztvevőket Bobkó Géza, a rendelőintézet igazgató főorvosa köszöntötte, majd örömét fejezte ki, hogy idén a járványhelyzet lecsengése után ilyen családias körben együtt tudnak emlékezni Semmelweis Ignácra. A világhírű magyar orvos a 19. században komoly elhivatottsággal kereste a gyermekágyi láz okát, aminek következtében akkoriban nagyon sok édesanya vesztette életét. Kötelezte az orvosi személyzetet, hogy klórmésszel mossanak kezet a betegek vizsgálata előtt, melynek eredményeként a fertőzések száma jelentősen csökkent az osztályán.-hangsúlyozta Bobkó Géza. Ezután Osztás Tamás és Sipos Milán egy kedves kis zenei összeállítással készült az egészségügyi dolgozóknak. Gál Tamás, a város főorvosa köszönetet mondott minden ünnepeltnek a tisztes helytállásért. Hozzátette, hogy november 1-től látja el a városi főorvosi feladatokat, elődje Sütő Szilveszter volt. Gratulált Bobkó Géza, főorvosnak, hiszen huszonkilenc esztendeje irányítja a folyamatosan fejlődő helyi rendelőintézetet. Idén azért készültek kültéri rendezvénnyel, hogy ők példát mutassanak a szerencsieknek a járványhelyzet végéhez közeledve is. Ezután Nyiri Tibor, polgármester lépett a mikrofonhoz, aki méltatta Semmelweis Ignác tetteit és a magyar egészségügyi dolgozók mindennapi, áldozatos munkáját. A város első embere hozzátette, hogy a magyar orvosok kimagasló tehetségükkel és tudásukkal maradandót alkottak még a világ egészségügyi rendszerében is, több Nobel-díjas tudós került ki hazánkból. A polgármester köszönetet mondott az orvosoknak, ápolóknak és a szakdolgozóknak az eddigi kimagasló szakmai teljesítményükért. Nyiri Tibor adta át újabb öt évről szóló vezetői kinevezését Bobkó Géza, igazgatónak és további eredményes munkát kívánt neki. Profáncsik Sándorné a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi elnöke adta át az idei elismeréseket. Kitüntetést vett át Dubóczi Jánosné, aki jelenleg Rohály Judit doktornő praxisában közösségi szakápolói feladatot lát el. Ezután Gazdóf Zoltánné, a rendelőintézet fizioterépiás szakdolgozója vett át díjat eddigi kimagasló teljesítményéért. A város polgármestere, a képviselők, a rendelőintézet igazgatója és a dolgozók először koszorút helyeztek el Szántó J. Endre emlékhelyénél, majd Gőri Lajos, városi orvos és alpolgármester emléktáblájánál az udvaron.
További információk honlapunkon: http://globotv.hu/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031