ELBÚCSÚZTAK A BOLYAISOKVideó: Regionális hírek, események:ELBÚCSÚZTAK A BOLYAISOK
Forrás: Globo TV, 2020/06/18 14:45

ELBÚCSÚZTAK A BOLYAISOKA szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskolában az idei ballagást a járványhelyzet miatt szigorú szabályok betartása mellett tartották meg. Először a 8. A osztályosok vettek búcsút tanáraiktól, társaiktól és az iskolától. A diákok egymás után vonultak be a Kulcsár Anita Sportcsarnokba ballagási dalokat énekelve. A Himnusz elhangzása után először Takács Jázmin Tiara lépett a mikrofonhoz, aki búcsút mondott az elmúlt nyolc esztendőnek. Majd Medzsibriczki Alíz köszönt el a kedves, gondtalan általános iskolai évektől.
A Krónikát Lakatos Lívia helyezte el az asztalon, majd Maczó Bence mondta el az osztály által választott jelmondatot. Ezt követően Gaszperné Tilman Edina, igazgató búcsúzott el a nyolcadikos tanulóktól.
Szarvas Péter, római katolikus plébános beszédében hangsúlyozta, hogy Isten szerint mindenkinek helye van ebben a világban, ahol értékeivel megtalálja a helyét, azáltal értékes részévé válhat. Azonban ahhoz, hogy ez valóra váljon mindenkinek meg kell ismernie önmagát és Istent is. A plébános gondolatai után elismerésben részesültek azok a diákok, akik a nyolc esztendő alatt sikereket értek el. Hitéleti-díjat vett át, Szomráki Patrik, Medzsibriczki Alíz. Közösségi-díjat kapott: Cseppely Martin, Papp Martin Márk, Maczó Bence, Oleksza Zsófia, és Ficsor Barbara. Az idén a Goncsa-láncát: Lakatos Líviának ítélték oda. A Kulcsár Anita díjat: Galambos Szilveszter vette át. A Kiss Attila díjat ebben az esztendőben Takács Jázmin Tiara kapta meg, amelyet a járványügyi helyzet miatt idén Gaszperné Tilman Edina, igazgató adta át a tanulónak.
Negyven év pedagógusi pálya után nyugdíjba vonul Maczkóné Matlák Julianna, akit az oktatási intézmény igazgatója virágcsokorral köszöntött. Emléktáblával köszönte meg az intézmény vezetője a szülőknek a nyolc év alatt nyújtott segítséget.
Az ünnepi esemény ezután tovább folytatódott a 8. B osztályosok ballagási műsorával. Végső Tamara Angelika búcsúzott a pedagógusoktól és társaitól, majd Béni Szilád köszönt el az iskolától és a barátoktól. Az iskola Krónikáját Oláh Tamara adta át jelképesen, majd Rácz Cintia mondta el az osztály által választott jelmondatot. Ezután Gaszperné Tilman Edina búcsúzott el a nyolcadikos tanulóktól. A katolikus iskola igazgatója beszédében kiemelte, hogy június 13-a nem egy átlagos nap, hiszen egy rendkívüli osztály, rendkívüli ballagása. Hozzátette, hogy olyan napok és hetek vannak mögöttük, amelyek nagy megpróbáltatást jelentettek mindenkinek. Azonban hosszú idő után újra együtt vannak, hiszen fontos az, hogy ebben a körben visszaemlékezzenek az elmúlt évekre. A plébános gondolatai után elismerésben részesült Lestár Ivett, Hitéleti-díjat kapott Hajdu Dávid és Gilányi Gergő. Közösségi-díjban részesült Szendrei Botond, Rakóczki Zsombor, Mokri Martin, Végső Tamara Angelika, Fazekas Bence Aurél. A Bolyai-díjat idén Béni Szilárdnak ítélte oda a nevelőtestület. Több mint negyven év pedagógusi pálya után nyugdíjba vonul Molnárné Ekker Rita, akit a katolikus iskola igazgatója virágcsokorral köszöntött. Emléktáblát kaptak a szülők, akik a nyolc év alatt segítették a nevelőtestületet céljaik elérésében. A tanulóktól Gaszperné Tilman Edina, igazgató és Lakatos Marianna, osztályfőnök kézfogással köszönt el.
További információk honlapunkon: http://globotv.hu/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031