FÉNYINSTALLÁCIÓT AVATTAK A GYÁSZNAPONVideó: Regionális hírek, események:FÉNYINSTALLÁCIÓT AVATTAK A GYÁSZNAPON
Forrás: Globo TV, 2020/06/05 16:45

FÉNYINSTALLÁCIÓT AVATTAK A GYÁSZNAPONSzerencs Város Önkormányzata június 4-én délelőtt koszorúzással hajtott fejet a szerencsi Országzászló emlékmű előtti téren, a Trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából. Nyiri Tibor, polgármester emlékeztette a jelenlévőket az egy évszázaddal ezelőtt történt eseményekre. Ezután az önkormányzat képviselői helyezték el koszorújukat az Ország zászlónál. A megemlékezés délután fél öt után két perccel kezdődött - azért ebben az időpontban, mert ekkor írták alá Versailles-ben a második világháborút lezáró békét. A Himnusz elhangzása után Parajos Tibor szavalta el Nagy magyar télben című verset. Nyiri Tibor, polgármestere lépett a mikrofonhoz, aki beszédében hangsúlyozta azt, hogy meg kell ismertetni a felnövekvő generációkkal a múltat és azt, hogy mindig emlékezni kell rá. A fájdalom mellett a szónok hangsúlyozta azt, hogy meg kell tanulnunk békében együtt élni más nemzetekkel Európában. A legfontosabb az emlékezés és a kiegyezése- mondta Nyiri Tibor. A város első embere elismerően szólt Kretovics István Trianoni fényinstallációjáról, ami majd összetarthatja a Kárpát-medencében élőket. Ezután Ács Kincső szavalta el Juhász Gyula: Trianon című versét. Ezt követően Classic Brass Qiuntet adott műsort.
A megemlékezésen Kretovics István Wass Albert: Üzenet haza című versét mondta el. A szavalat után adták át Kretovics István Trianoni fényinstallációját. Ezzel az alkotással a szerencsiek azt üzenik a nagyvilágnak, hogy a szívükben örökre élni fog a gyásznap emléke. A fényinstalláció megálmodója és készítője elmondta azt, hogy a fa azt szimbolizálja a Nagymagyarországgal a lombja helyett, hogy nemzetünk él nemcsak országunkban, hanem a határainkon túl is. A Trianoni mű és a mellette lévő adatokkal, történelmi tényekkel ellátott egy hónapig megtekinthető a Világörökségi kapuzatnál.
http://globotv.hu/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031