Segítsen, hogy segíthessünk! - Wittinghoff Tamás felhívásaVideó: Regionális hírek, események:Segítsen, hogy segíthessünk! - Wittinghoff Tamás felhívása
Forrás: Buda Környéki TV, 2020/05/10 22:45

Segítsen, hogy segíthessünk! - Wittinghoff Tamás felhívásaKedves Budaörsiek!
Május első hetének egyik fő eseménye, hogy Budapest és Pest megye kivételével enyhültek a kijárási korlátozások. Ahogyan sajnos már megszokhattuk, a kormányzati szereplők részéről elhangzott, egymással ellentétes kijelentések sok zavart okoztak a lakosság körében.
Miután a budapestiek és a Pest megyeiek napokig találgathatták, hogy kimehetnek-e a városukból-megyéjükből, napok múlva kiderült, a kormány rendelete egyáltalán nem korlátozza, hogy az ország mely területére lehet utazni, ha annak egyébként alapos indoka van. Némi értetlenséget okozott az is, hogy ha a betegek számát a lakosságszámhoz arányítjuk, akkor például Fejér megye messze fertőzöttebb, mint Pest megye, miközben az ott élők akár strandra is mehetnek.
Az ellentmondásos jogalkotás eredménye az is, hogy miközben a kevésbé veszélyeztetettnek mondott vidéki lakosságot kötelezték maszkviselésre az üzletekben és a tömegközlekedés során, a veszélyeztetettebbnek tartott Budapestre és Pest megyére nem hoztak ilyen rendelkezést, az kimaradt a jogszabályból.
Mivel mostanra egyetértés alakult ki abban a kérdésben, hogy az orr és a száj eltakarása – a megfelelő távolság megtartása mellett – lényegesen csökkenti a vírus átvitelét egyik emberről a másikra, Budapesten már korábban elrendelte a főpolgármester a maszkviselést. Annak érdekében, hogy a budaörsiek se maradjanak védtelenül, addig is, amíg remélhetőleg kijavítják a kormányrendeletet, május 7-től Budaörsön is kötelezővé tettük minden 6 éven felüli részére az orr és a száj eltakarását az üzletekben, az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségekben és a tömegközlekedés során.
Az egészségügy részleges újraindítása a részletekben érkező, ellentmondásos és hiányos információk miatt szintén meglehetősen kaotikus volt. Az előkészületekre mindössze a május elsejei hosszú hétvége állt rendelkezésére a szolgáltatóknak, már ha az ünnepek alatt időben értesültek az ezt elrendelő miniszteri levélről. Talán csak a dolgozók áldozatkészségén múlik, hogy nem omlik össze az egész rendszer. Jól jellemzi a helyzetet, hogy nagyjából egy hét kellett ahhoz, hogy kiderüljön, kinek és milyen költségen kötelessége a tesztek biztosítása ahhoz, hogy a beteg végre az orvosa elé kerülhessen.
Ami a budaörsi járóbeteg-ellátást illeti, a jövő hét folyamán az Egészségügyi Központ saját erejéből telepít egy konténer laboratóriumot az épület parkolójába, és az erre kiképzett munkatársak ott végzik el a szakrendelésre jelentkező betegeken a szükséges tesztfolyamatot. Így az ellátási területükhöz tartozók időben, és külön költség megfizetése nélkül jutnak hozzá ehhez a szolgáltatáshoz. A háziorvosi és a szakorvosi beutalóval rendelkező betegek számára a teszt költségeit az egészségbiztosító fedezi. A tesztelés indulását és a nyitvatartási időket, melyek igazodnak a szakrendelések és az egynapos sebészet működési rendjéhez, a jövő hét folyamán teszik közzé az Egészségügyi Központ a honlapján és az épületben.
Arról is tájékoztatni szeretném Önöket, hogy az Egészségügyi Központ összes dolgozója és orvosa részt vesz egy rendszeres, időközönként megtartott szűrőprogramon, így biztosítva azt, hogy a munkájuk végzése közben vírusmentesen, biztonságban tudják feladataikat ellátni. A szakrendelések mindegyikén a dolgozók teljes védőfelszerelésben végzik a munkájukat. Az ügyeleti munkatársak továbbra is ellátják a háziorvos által javasolt szerológiai, azaz a koronavírusra vonatkozó teszteléseket.
Az ország összes önkormányzatát rosszul érintik a kormány pénzügyi intézkedései. A napokban jelentette be Hódmezővásárhely polgármestere, hogy ők július végére fizetésképtelenné válnak, míg a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, aki egyben Tab kormánypárti polgármestere, arról beszélt, hogy őszre nagyon sok önkormányzat mehet csődbe.
A kormány ugyanis továbbra sem térítette meg a járványügyi védekezések eddigi pluszköltségeit, ez Budaörsön már meghaladja a 80 millió forintot. Eközben elvették a gépjárműadót, s mindenhol csökken az iparűzési adóbevétel, aminek megfizetésére haladékot kaptak a vállalkozások. Tehát az elvonások mellett jelentős bevételkiesés is keletkezik.
...folyt. köv...
Wittinghoff Tamás
Budaörs polgármestere
A cikk folytatásához kattintson ide:
http://budakornyekitv.hu/segitsen-hogy-segithessunk-wittinghoff-tamas-felhivasa/
Az adományok fogadására Budaörs Város Önkormányzata forintalapú alszámlát nyitott az alábbi elnevezéssel és számmal:
Budaörs Város Önkormányzat
VESZÉLYHELYZETI ADOMÁNY ALSZÁMLA
OTP 11784009-15390053-10160002 számlaszám.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031