Köszönöm az eddigi türelmüket, együttműködésüket, segítségüket!Videó: Regionális hírek, események:Köszönöm az eddigi türelmüket, együttműködésüket, segítségüket!
Forrás: Buda Környéki TV, 2020/04/27 08:45

Köszönöm az eddigi türelmüket, együttműködésüket, segítségüket!Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterének levele:
Kedves Budaörsiek!
A koronavírus járvány még jelen van Magyarországon, bár kiterjedt tesztelések hiányában nehéz megítélni, hogy milyen mértékben érinti a lakosságot. A Kormány mindenesetre bejelentette, hogy készül az általa korábban elrendelt szigorú intézkedések fokozatos feloldására annak érdekében, hogy a gazdasági élet újra meginduljon.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy biztonságban vagyunk, sőt! A személyes érintkezések számának növekedése – ezt ellensúlyozó járvány-biztonsági intézkedések hiányában – előre nem felbecsülhető következményekkel járhat. Különösen így van ez a fővárosban és az agglomerációban: már most is itt található az igazolt fertőzöttek 65 %-a.
Nagy kihívás a szigorítások feloldása és csak remélni tudjuk, hogy azt nem követi a járvány berobbanása. Hogy mikor van a járvány csúcsa, azt úgyis csak utólag fogjuk megtudni. Reméljük, hogy az ígéretek szerinti növekvő számú tesztelés segít majd a tisztánlátásban.
Az viszont már most jól látszik, hogy a gazdasági szereplők elégedetlenek az eddigi kormányzati intézkedésekkel. Ennek nyomán a Kormány a bevezetést követő alig két hét elteltével módosítani kényszerült a gazdaság megsegítésére kidolgozott csomagot, miközben egyre többen vannak, akik a munkájukat elvesztik, s nem kapnak semmiféle értékelhető segítséget.
Baljós jel, hogy gazdaságmegmentés ürügyén a veszélyhelyzeti jogalkotást kihasználva a Kormány egyszerűen rámutathat egy önkormányzati területre, azt különleges gazdasági övezetnek minősítheti és ellenszolgáltatás nélkül elveheti attól az önkormányzattól, amelyiknek földrajzi területén van. A különleges gazdasági övezet így a megyei önkormányzat tulajdonába kerül, a rajta lévő gyár többé már nem a településnek, hanem a megyei önkormányzatnak fizeti az iparűzési adót. Ezzel a módszerrel Göd önkormányzati bevételeinek egyharmadát egy tollvonással elvette az állam.
Tovább borzolja a közvéleményt a kórházakból hazaküldöttek vagy ott a szükséges ellátásban sem részesülő honfitársaink ügye. Ráadásul már be is ismerik, hogy a drasztikus kórházi ágyleépítés nem a járványveszély, hanem egy számunkra ismeretlen elvek alapján körvonalazódó kormányzati egészségügyi átalakítási kísérlet következménye! Egyre több személyes tragédiáról kapunk hírt, emberi életek kerülnek veszélybe, családokra helyeznek sokszor elviselhetetlen terheket. Elképesztő, méltatlan, megengedhetetlen, hogy járványveszély idején kísérleti nyúlnak használja a kormányzat az ápolásra szoruló beteg embereket.
Az érettségi időpontjával kapcsolatos aggályaink továbbra is fennállnak. Úgy ítélem meg, hogy a május eleji időpont a jelenlegi járványhelyzetben túl korai, a fenyegető vírusveszély és az ehhez kapcsolódó bizonytalanság nagy terhet ró a végzős fiatalokra és környezetükre egyaránt. Ettől függetlenül, Budaörsön az önkormányzat minden segítséget megad a gimnáziumnak a biztonságos körülmények megteremtésében, bármikor is legyen a vizsga.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031