SZIKRA ISTVÁN - JÁSZBERÉNY VÁROS DÍSZPOLGÁRAVideó: Regionális hírek, események:SZIKRA ISTVÁN - JÁSZBERÉNY VÁROS DÍSZPOLGÁRA
Forrás: Jász Trió TV, 2019/04/09 16:45

SZIKRA ISTVÁN - JÁSZBERÉNY VÁROS DÍSZPOLGÁRADíjazottunk a Kecskeméti Műszaki Főiskola elvégzése után 1963-ban került ifjú diplomásként a Lehel Hűtőgépgyárba. Magas színvonalú szakmai munkájának, újító és szabadalmi teljesítményének elismeréseként a Gyártmányfejlesztési majd Szabályozástechnikai Osztály vezetőjeként dolgozott nyugdíjba vonulásáig. Számos Kiváló Dolgozó kitüntetésben részesült és megkapta a Kiváló Feltaláló Arany fokozat elismerést. 1995-ben egy garázsból indították a jászberényi Scintilla Kft-t, melyet az elmúlt 20 évben, nemzetközi viszonylatban elismert gyártóvá fejlesztett, miközben több száz jászberényi családnak biztosít megélhetőséget. Díjazottunk számára, aki már korábban is érdeklődött a festészet iránt, új inspirációt jelentett az a tény, hogy a Jászsághoz kötődő művészek alkotásaiból nincs állandó kiállítás Jászberényben. A Hamza Múzeum könyvsorozata is a téma feldolgozására született, melynek elkészítésében díjazottunk is jelentős részt vállalt személyesen és vállalkozásán keresztül is. Ő lett az a szenvedélyes gyűjtő, aki igyekezett azokat a műtárgyakat összegyűjteni, melyek a Jászság képzőművészetét jellemezhetik. E szándékával, megvalósította álmát és létrehozta a kistérség legnagyobb, legjellegzetesebb, képzőművészeti gyűjteményét, a SZIKRA-GALÉRIÁT. Jászberényben, szenvedélyes és kitartó munkája nyomán, állandó kiállításon tekinthetőek meg, már több mint 20 jászsági festő reprezentáns művei. Díjazottunk nagyon sokat tett és tesz városunk gazdasági és kulturális fejlődéséért is.
Kövessenek minket közösségi felületeinken!
► Facebookon: https://www.facebook.com/jaszsagitersegitv/
► a honlapunkon: http://www.jttv.hu/
► és Instagramon: https://www.instagram.com/jaszsagitersegitv/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930