Lehetsz menő úgyis, ha tanulsz! - Dr. Horváth József rákkutató előadása FelsőzsolcánVideó: Regionális hírek, események:Lehetsz menő úgyis, ha tanulsz! - Dr. Horváth József rákkutató előadása Felsőzsolcán
Forrás: Zsolca TV, 2018/04/23 14:30

Lehetsz menő úgyis, ha tanulsz! - Dr. Horváth József rákkutató előadása FelsőzsolcánA Felsőzsolcai Közművelődési Intézet és Városi Könyvtár vendége volt Horváth József biológus, molekuláris genetikus.
A Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola felső tagozatos diákjai megismerkedhettek személyesen egy többszörösen díjazott példaképpel, egy olyan fiatalemberrel, aki szeret táncolni, főzni, boxol, rengeteget olvas és nem utolsósorban rákkutató. Egy karcagi cigánytelepről indulva küzdötte fel magát a doktori képzésig. 9 éves korában állt munkába először, akkor építkezéseken segített, most az egyetemen végez olyan kutatásokat, amiket az egész világ elismeréssel figyel. Elmondta, hogy jogász szeretett volna lenni, végül biológus lett belőle, ugyanis a középiskolai biológia-tanárnője tanácsára belépett egy drogkutatással foglalkozó csapatba, ahol annyira megszerette a tudományos munkát és a biológiát, hogy ez azóta is központi szerepet játszik az életében. Jelenleg kutatóként dolgozik a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetében és a Debreceni Egyetem Biotechnológiai és Mikrobiológiai Intézetében. Kutatásai mellett nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű emberek segítésére: sok helyen dolgozik önkéntesként, viszonozva azt a sok jót, amit ő kapott már élete során. A hit is kulcsfontosságú dolog az életében, ami nemcsak erkölcsi tartást, hanem általános normát is ad számára.
Horváth József beszélt arról, hogy mindig van kiút a legmélyebb helyzetből is, hogy sosem késő tanulni, változtatni, hogy kitartással, szorgalommal, hittel, bizalommal és alázattal a kitűzött célokat el lehet érni. Bíztatta a gyerekeket, merjenek álmodni és kitörni, de ami a legfontosabb, hogy higgyenek önmagukban.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031