MSZP | Karácsony: vissza fogom hozni Magyarországra a békétVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Karácsony: vissza fogom hozni Magyarországra a békét
Forrás: MSZP, 2018/03/29 19:00

MSZP | Karácsony: vissza fogom hozni Magyarországra a békétHa a választók akaratából miniszterelnök leszek, az első dolgom az lesz, hogy visszahozzam Magyarországra a békét - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kedden Szekszárdon.
Karácsony Gergely szerint a béke volt az első, amit Orbán Viktor elvett a magyar emberektől.
Az ellenzéki politikus a város piactéri közösségi házában rendezett választási fórumon azt mondta: "Orbán Viktor egy hangos, erőszakos kisebbséget képvisel, akik ellopták a nemzet vagyonát az elmúlt nyolc évben". Karácsony Gergely úgy fogalmazott, a félrevezetett embereknek megbocsátanak, de azoknak, "akik félrevezették őket, közben lopott pénzből kampányolnak, és (...) azt állítják, hogy a változást akarók a haza ellenségei, nem".
Akárhány óriásplakáton hirdetik, hogy el akarjuk bontani a határkerítést, nem igaz; akárhány sajtótájékoztatón mondják el, hogy be akarjuk telepíteni a menekülteket, nem támogatjuk a kötelező kvótát - jegyezte meg. Közölte azt is, hogy a Fidesz elmúlt napokban tett "tíz hamis állítása" miatt feljelentést tesznek.
Az ellenzéki politikus azt mondta, programja egyszerű: "nem fognak lopni", az egészség mindenkinek jár, a jó iskolánál nincs fontosabb, az embereket megilleti a normális nyugdíj és a tisztességes fizetés. Ezeket azért nem lehet ma megvalósítani, mert "rossz emberek" kezében van a kormányzás - fogalmazott.
Hangsúlyozta, hogy aki változást akar, és azt, hogy "április 9-én fellélegezhessünk", annak az esélyes ellenzéki jelöltre és szövetségre kell szavaznia.
Felhívta a figyelmet: az, amit az elmúlt nyolc évben a Fidesz megvalósított, a Jobbik programjához hasonlít. "A Jobbik mondta azt, hogy el kell venni a nyugdíjpénztári megtakarításokat, le kell szállítani a tankötelezettség korhatárát, államosítani kell a tankönyvpiacot" - sorolta.
(MTI)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930