Jógarádzsa Kiválósági díj - Képes Andrea bemutatta a jógatanárokat ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Jógarádzsa Kiválósági díj - Képes Andrea bemutatta a jógatanárokat ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/03/18 10:15

Jógarádzsa Kiválósági díj - Képes Andrea bemutatta a jógatanárokat ...Új jógastúdió nyílt Budapest szívében. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola immár második jógastúdióját nyitotta meg március 12-én Budapest belvárosában a VIII. kerület, József krt. 8. IV. em. 4. (A Blaha Lujza térnél).
A Főiskola vezető jógaoktatója Képes Andrea mutatta be az új Stúdiót az újságíróknak. A jóga ősi, komplex élettudomány, amely gyakorlataival a testet fiatalon, életerősen tartja. A fizikai hatásai mellett egyidejűleg szellemi és lelki tudomány is, amely megtanít nyitott szemmel járni, elemző módon szemlélni saját magunkat és a körülöttünk lévő világot. A jóga célja - az önvaló (a lélek) és Isten eredeti kapcsolatának megismerése.
A Stúdió jógatanárait is bemutatta Képes Andrea a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vezető jógatanára.
A stúdió megnyitóján átadták - idén harmadik alkalommal a jógaoktatók elismerésére alapított - JÓGARÁDZSA Kiválósági Díjat, valamint a vele járó 1000 euró adományt, amelyet Kapisinszky Judit nyert el a 2017-ben végzett jógaoktatói tevékenysége és a jóga elveit követő életvitele elismeréseképpen, a jógás társadalom ajánlása és a szakmai bizottság értékelése alapján. A Díjazott ezáltal jogosult, a kitüntető „JÓGARÁDZSA Kiválósági Díjas” cím időbeli korlát nélküli használatára.
A JÓGARÁDZSA KÖZÖNSÉG DÍJAT május 5-én adják át a III. Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválján, amely 500 euróval jár. A Díjban a tradícionális és a modern irányzatok jógaoktatói egyaránt részesülhetnek.
A JÓGARÁDZSA azt jelenti, hogy a Jógák Királya, de most helyesebb Királynőről beszélünk - mondta Banyár Magdolna, aki Dr. Tóth-Soma Lászlóval (mindketten a Főiskola tanárai) együtt méltatta a díjazottat, majd átadták a díjat.
Kapisinszky Judit 1975-ben végzett Pécsett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán. 25 év mérnöki munka után, 2002-től már csak a jógát tanítja. Számos helyen képezte magát, és a mai napig folytatja a tanulást, az önképzést a tanítás mellett. Jógaoktatói tapasztalatait több helyen szerezte: Padma Jógastúdió, Darshan Jógastúdió, Páva Jógastúdió, Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola. Ismereteit indiai tanulmányi és zarándokutakon mélyítette (Satyananda ashram, Delhi, Rishikesh, Aggra, Dél-India, Himalája)
Diplomái: 2002-2003. Jóga Oktatói Alaptanfolyam, Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, International Wellness Institute. 2005. Brighlight Diploma in Perinatal Yoga (Pre and Postnatal Yoga teacher). 2005-2007. Magyar Jóga Társaság – Oktatóképző. 2007-2008. Yogic Studies Europe 1, Satyananda Yoga Academy Europe. 2010-2013. Vaisnava Jógamester (Dzsánya jóga szakirány) Bhaktivedanta Hittudományi főiskola, Ba fokozat. 2017. Yoga teacher Yoga Alliance International, India –oklevél.
Ellenszolgáltatás nélkül tart jógaórákat, illetve vizsgára való felkészítést vállal. Támogatja a NAPFÉNY, a Beteg gyermekekért Alapítványt pénzzel, kórházi műszerek vásárlásával. A környezetében élő rászoruló embereket élelemmel és anyagiakkal segíti.
Életében megvalósítja a jóga örökérvényű jama-nijama elveit. Napi szinten gyakorolja transzcendentális mantráit. Kívül-belül tisztán tartja testét (reggeli rutin), elméjét. Törekszik az egyszerűségre, a legkisebb erőszakra az étkezésben, hogy ne erőszakolja rá másra gondolatait, érzéseit, cselekedeteit. Ászanák gyakorlása, Napüdvözlet. Napközben törekszi arra, hogy betartsa a Srímad Bhágavatam 1.2.13-ban, az adott napra vonatkozó javaslatokat az erősítendő tevékenységekre és tulajdonságokra vonatkozóan. Napi szinten olvassa a Bhagavad-Gítát. Rendszeresen gyakorolja a jóga-nidrát, pránajámázik.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031