Érték és Minőség Nagydíj Pályázat meghirdetése - Kiss Károlyné Ildikó … 4.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Érték és Minőség Nagydíj Pályázat meghirdetése - Kiss Károlyné Ildikó … 4.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/03/09 16:15

Érték és Minőség Nagydíj Pályázat meghirdetése - Kiss Károlyné Ildikó … 4.Idén először, 47 főkategóriában hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, amely az 1998-ban bevezetett és 20 éven át meghirdetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épülve képviseli a kimagasló minőséget a határainkat átlépve, nemzetközi színtéren is 2018. március 9-én a BENCZÚR Házban.
A sajtótájékoztató résztvevői: Sivák Zsolt, a Hollóházi Porcelángyár Kft. értékesítési vezetője, Mezőcsáti László, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. kereskedelmi igazgatója, Károlyi László, a Legrand Villamos Rendszerek Zrt. vezérigazgatója, Somogyvári János László, a KÖMI Kft. ügyvezetője, Bálint Ágnes, a ProfessionCert Kft. ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke, Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat szervezéséért és lebonyolításáért felelős DIAMOND Szervezőiroda Bt. ügyvezető igazgatója, Hegedűs Csilla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kultúráért felelős ügyvezető alelnöke, Székely Albert a S.C. SSM&SIU S.R.L. szolgáltatási vezetője, Hajnalné Raucsik Krisztina, a Hajnal Húskombinát Kft. ügyvezető igazgatója, Varga-Pál Petry Zsolt, a marosvásárhelyi székhelyű Petry Cégcsoport ügyvezető igazgatója.
Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a minőségi és a mennyiségi bővülés – akárcsak egy fejlődő vállalkozás esetében – kezdte szétfeszíteni a korábbi kereteket. A határainkon túl élő magyarság megmaradása és gyarapodása szempontjából kulcsfontosságú, hogy a megfelelő színvonalú termékek és szolgáltatások az anyaországban is piacra találjanak. Ezzel párhuzamosan azonban azt is látnunk kell, hogy a határon túli magyarság keresi és örömmel vásárolja a Magyarországról származó termékeket, s ezáltal egyfajta természetes és könnyen elérhető exportpiacot hoz létre, amely ugródeszkaként szolgálhat a Visegrádi Négyek, s ezáltal Közép-Európa piacainak meghódításához.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára üzenetében elmondta, hogy az anyaországi és külhoni magyarság szülőföldön való boldogulásának kulcsa továbbra is a minőségi értékteremtés. A Magyar Kormány az elmúlt években számos olyan kezdeményezést indított útjára, amelyekkel a magyar értékek megőrzésében, új értékek teremtésében támogatja a külhoni magyar közösségeket. Számos program révén segítjük a külhoni magyar vállalkozókat fejlesztési ötletük megvalósításában, abban, hogy szülőföldjükön teremtsenek minőségi jövőt családjuk és közösségük számára. Érték és Minőség. Az idén bevezetésre kerülő Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy – folytatva a korábbi években megkezdett közös munkát – azt üzeni mindenkinek: hogy mi magyarok e két összetevő sikerében hiszünk. A továbbiakban is az érték és minőség kettősére kívánjuk építeni a határokon átívelően összetartozó magyar nemzet 21. századi
történetét.
Kelemen Hunor a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke üzenetében úgy fogalmazott, hogy az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot azért értékeljük, mert alkalmat biztosít a teljesítmény mércéjének meghatározására, bemutatni és megünnepelni a hétköznapi munkát. Közösségünk boldogulása mellett annak az országnak a fejlesztése érdekében végezzük teendőinket, amely gyakorta idegen gyermekként tekint ránk, amelytől mai napig csak remélni tudjuk a nemzeti kisebbségek biztosította sokszínűség elismerését. Megtanultuk, hogy immár száz éves realitás, Romániában a kisebbségi lét velejárója új utakat keresni. A román-magyar párbeszéd előmozdításáért szervezünk eseményeket, román és magyar emberek asztalára és háztartásaiba kerülnek kis és közepes vállalkozásaink, gazdaságaink termékei, és sorolhatnánk a jó példákat.”
Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a bővülő igények mára meghaladták az 1998-ban oltalmat kapott tanúsító védjegy lehetőségeit. A Magyar Termék Nagydíj védjegyoltalma 2018-ban lejár. Mi, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kiírói úgy döntöttünk, hogy 20 év után új tanúsító védjegyet alapítunk és vezetünk be. Az Érték és Minőség Nagydíj korszerű, napjaink kihívásainak megfelelő tanúsító védjegy, mely a legkiemelkedőbb áruk és szolgáltatások egyértelmű megkülönböztetésével orientálja a fogyasztókat a globalizálódó piacgazdaság egyre bővülő termékkínálatában. A díj a magas minőséget jól bevált tradíciókra épülve képviseli egy korszerűbb,
akár nemzetközi viszonylatokra is kialakítható módon.
Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet 2018. május 25-ig minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat eredményhirdetésére ünnepélyes keretek között kerül sor 2018. szeptember 11-én a Parlament Felsőházi Termében. Az esemény fővédnöke Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031