Fókuszban: Energetika Forradalma - dr. Aszódi Attila - folytatás ... 4.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Fókuszban: Energetika Forradalma - dr. Aszódi Attila - folytatás ... 4.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/03/08 18:45

Fókuszban: Energetika Forradalma - dr. Aszódi Attila - folytatás ... 4.Fókuszban: Energetika forradalma - Konferencia a hazai villamosenergia-portfólióról az atomenergiától a napelemig - Nemzetközi és EU törekvések az energetikában, 2018. március 8-án a President Hotel Budapestben.
Szakmai partner: a Magyar Energetika folyóirat kiadója, a Mérnök Média Kiadó. Moderátor. Szilágyi László, a szaklap felelős kiadója.
Megnyitóbeszéd: Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter: Európai és hazai árampiaci kihívások és Paks II. szerepe.
Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár: a Villamosenergia-rendszer és villamoshálózat a XXI. században. Az európai villamosenergia-piac integrációja. Rendszerirányítási feladatok. A Paks II. beruházás jelentősége és gazdasági hatásai.
Bács Zalán, a ROSATOM magyarországi fióktelep vezetője: A Paks II. Atomerőmű projekt beszerzési rendszere és a magyar beszállítók lehetőségei.
Dr. Nemes Csaba, az NFM Zöldgazdaság Fejlesztésért, Klímapolitikáért és Kiemelt Közszolgáltatásokért felelős Helyettes Államtitkári Titkárság főosztályvezetője: A naperőművek kapacitásának bővítése érdekében tervezett európai uniós és hazai pályázati lehetőségek. A napenergia kiemelt szerepe a hazai megújulóenergia-termelésben és ehhez mérten a Megújuló Energia Cselekvési Terv további célkitűzései.
Dr. Mezei Dávid Csaba a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára: Európai uniós támogatások az agrárszektorban. A Vidékfejlesztési Program keretében megnyitott „Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása” című pályázatról
Orbán Tibor, a Főtáv Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese: Az atomenergia és az alternatív energiaforrások nemzeti energiaportfoliójáról. A A környezetbarát távhőszolgáltatás fejlesztésére és a versenyképességének növelésére tett eddigi és következő lépések a Nemzeti Energiastratégia 2030. fókuszából
Markos László, a Porsche Hungária vevőszolgálati igazgatója: Nemzetközi és EU törekvések az energetikában, alkalmazott európai uniós támogatási eszközök, tapasztalatok és finanszírozási lehetőségek.
Boros Áron, MKB Consulting Kft ügyvezetője: Kihívások és megoldások a naperőművi beruházások előkészítése és üzemeltetése során.
A konferencián részletes beszámolókat hallhattunk a következő témákról: A hazai energiaellátás biztonsága, PAKS II létfontossága és gazdasági hatásai. Miért a VVER-1200 technológia? Nemzetközi atomerőmű kínálat, referenciák bemutatása. A rendszerirányítási kihívások, a hálózat fejlesztése és az európai villamosenergia-piaci integrációjának erősítése a Paks II. fejlesztésével egyidejűleg. Az atomenergia és az alternatív energiaforrások nemzeti energia portfolióról. A környezetbarát távhőszolgáltatás fejlesztésére és a versenyképességének növelésére tett eddigi és következő lépések a Nemzeti Energiastratégia 2030. fókuszából. A megújuló energiák hasznosításához és épületenergetikai fejlesztésekhez kapcsolódó tanácsadás, és a pályázati lehetőségek bemutatása. (GINOP, KEHOP, TOP, VP).
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031