Soproni Ünnepi Hetek és a Fertőrákosi Barlangszínház - Horváth Kornél ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Soproni Ünnepi Hetek és a Fertőrákosi Barlangszínház - Horváth Kornél ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/03/02 17:15

Soproni Ünnepi Hetek és a Fertőrákosi Barlangszínház - Horváth Kornél ... 3.Soproni Ünnepi Hetek és a Fertőrákosi Barlangszínház 2018. június 8-tól július 15-ig tartó nyári programjait sajtótájékoztató keretében mutatták be a szervezők a Columbus Rendezvényhajón, március 2-án. Moderátor: Seregi Dóra Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.
A tájékoztató résztvevői: Pataki András ügyvezető igazgató, Pro Kultúra Nonprofit Kft., Horváth Kornél Kossuth-díjas magyar ütőhangszeres, Szakál Attila, táncművész, koreográfus és Feke Pál színművész.
Bemutatták a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház nyári programsorozatát, melynek keretében a Soproni Ünnepi Hetek tematikájához illeszkedő programok, nyári szórakoztató előadások neves hazai és külföldi színházak vendégelőadásában, illetve a külföldi vendégekre gondolva, német nyelvű előadások lesznek láthatók egész nyáron.
Néhány programot, előadót kiemelve: Richard Bona és a Mandecan Cubano együttes,az ExperiDance, Christopher Deviney és Rolando Morales-Matos ütőhangszeres csillagok, a legendás amerikai zenész, dobos, zeneszerző Billy Cobham, a tHUNder Duo, azaz Dörnyei Gábor és Horváth Kornél, valamint a Sopron Balett egyedülálló produkciókra készül a rendezvénysorozat szintén egyedülálló helyszínén, a Fertőrákosi Barlangszínházban.
2018-ban megújul a SÜH, mert még az eddigieknél is erősebben, nagyobb dinamikával szeretnének a turisztikai szezonhoz kapcsolódni és így tervezhetővé, kiszámíthatóvá tenni a nyári soproni kulturális eseményeket. Mindezért tematikus heteket alakítottak ki, amikor egy-egy műfaj, téma köré csoportosítva koncentráltan jelennek meg különböző programok és mesterkurzusok a településen és a Fertőrákosi Barlangszínházban is.
11. alkalommal rendezik meg a Soproni Tündérfesztivált, ami idén három napos programsorozattá bővül. A családi rendezvény június 9-én, az Erzsébet-kertben indul, 10-én a Fő téren folytatódik. Június 8-9-10-én az ExperiDance első vidéki premierjét a Cinderella című produkciót láthatjuk a Fertőrákosi Barlangszínházban.
Európában először a leghűségesebb város ad otthont a világsztárokat felvonultató nemzetközi ütős fesztiválnak, a SopronDrumnak június 11. és június 17. között. Művészeti vezető Horváth Kornél Kossuth-díjas ütős lesz. A fesztivál keretében világhírű zenészek lépnek fel.
A Sopron Drum fesztivál alatt nem csak koncertekre, hanem mesterkurzusokra is várják az érdeklődőket. Mesterkurzust vezet Dörnyei Gábor, Billy Cobham, She-e WU, Rolando Morales-Matos, Aaron Spears.
HétTánc Fest keretében rendezik meg a hagyományos bor- és néptánc fesztivált, a Sopron FolkFest-et. Az esemény díszvendége a Maros Művészegyüttes, a Sopron Táncegyüttes és a Zalai Néptáncegyüttes.
A Sopron Classic két hetében a klasszikus zene kap főszerepet az egész városban. Horgas Eszter fuvolaművész is koncertet ad. A Barlangszínházban Rossini Sevillai borbélya és Verdi Falstaffja várja a közönséget.
Júliusban „Csak Rock n’ Roll” koncerten Feke Pál, Szulák Andrea, Radics Gigi látványos koncert show műsorát láthatjuk.
A SingSingSing musical show fellépői: Feke Pál, Füredi Nikolett, Vastag Tamás, Buch Tibor, valamint külföldi vendégművészek: Joel Wood (London) Stépanie Schlesser (Párizs) és Yannick Schlesser (Brüsszel), 20 fős tánckarral.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031