110. Kormányinfó Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:110. Kormányinfó Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/03/01 20:15

110. Kormányinfó Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő ... 1.110. Kormányinfó - Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő
A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a 12. pontban azt javasolják, hogy az ENSZ ne vezessen be kötelező előírásokat a bevándorlással kapcsolatban. A kormány felháborítónak tartja az ENSZ migrációval kapcsolatos dokumentum-tervezetét. A migráció minden ország számára biztonsági kihívást jelent, azt nem megszervezni, hanem megállítani kell. A kormány meggyőződése az ENSZ-szel szemben az, hogy nem alapvető emberi jog a migráció. A folyamat párhuzamos társadalmak kialakulásához vezet, ami sem a fogadó, sem a kibocsátó országoknak nem jó, de annak sem, akinek el kell hagynia hazáját, ezért mindenkit saját országában kell segíteni, vagy átmenetileg támogatni abban, hogy később hazatérhessen.
A bevándorlás legnagyobb haszonélvezői az embercsempészek. Tiszteletben kell tartani az országok jogát, hogy eldönthessék, kik élhetnek országukban, kik léphetik át a határaikat. Kötelessége is az országoknak, hogy megvédjék határaikat. A tiltott határátlépés bűncselekmény. Az ENSZ-nek támogatnia kellene az országokat abban, hogy megőrizzék történelmi, vallási, kulturális hagyományaikat, társadalmi berendezkedésüket.
A miniszter felhívta a figyelmet a NATO előrejelzésére, amely szerint 2020-ig 60 millió ember indul meg Európa felé, vagyis Nyugat-Európa bevándorló övezetté válik. Ezt csak jogi és fizikai határzárral lehet megakadályozni.
Lázár János elmondta, az Alkotmánybíróságtól kért állásfoglalást a kormány a bevándorlás kérdéséhez kapcsolódóan. Arra vár választ a kabinet: lemondhat-e a nemzetközi jogban az államiság tartópilléreiről, azok képviseletéről. Négy kérdésben kérik az alaptörvény értelmezését az Ab-től, hogy tudják, a menekültüggyel kapcsolatban mekkora a mozgástér, jóváhagyhatja-e a kabinet például azt, hogy embereket telepítsenek az országba.
Megkezdődtek a tárgyalások az Európai Unióval arról, hogyan tudja Magyarország "behajtani" a határvédelem 1 milliárd eurós költségét. A magyar tárgyaló Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség államtitkára.
A február 23-ai uniós informális csúcstalálkozón, az unió belső átalakításáról szóló vitában olyan abszurd javaslatok is felmerültek, hogy a Nagy-Britannia kilépése után felszabaduló több mint hetven uniós képviselői helyre akár bevándorlók is kerülhetnének.
Szóba került, hogy a magyar határtól délre a bevándorlók között "migránsszótár" terjed, amely arra készíti fel őket, milyen kifejezéseket használjanak a határhoz érve, hogy az Európai Unió menekültügyi védelmi rendszerének részesei lehessenek. A brosúrát egy Soros György által finanszírozott német alapítvány készítette. Soros György arra tanítja a bevándorlókat, hogyan kell elmondaniuk, hogy elhagyták a családjukat menekülés közben, hogy trauma hatása alatt állnak, hogy hátrányos megkülönböztetés érte őket.
A magyar kormány nem hagyhatja, hogy akár csak egyetlen magyart is megfélemlítsenek Kárpátalján - jelentette ki Lázár János a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházát ért támadás ügyében. Megerősítette, hogy a kabinet úgy döntött, biztosítja a székház helyreállításának költségeit. A kormányt aggodalommal tölti el, hogy egy hónapon belül ez már a második olyan súlyos atrocitás volt, amelyet magyar sérelemre követnek el Kárpátalján.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930