Klapka Szolgáltatóház bokrétaünnepe a XIII. kerületben - Gerencsér András, Laterex … 1Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Klapka Szolgáltatóház bokrétaünnepe a XIII. kerületben - Gerencsér András, Laterex … 1
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/02/13 13:15

Klapka Szolgáltatóház bokrétaünnepe a XIII. kerületben - Gerencsér András, Laterex … 1Gerencsér András a LATEREX Építő Zrt. vezérigazgatója adott tájékoztatást a beruházás helyzetéről. A 2017. februárjában megkezdett munka, amely jelenleg a kivitelező legfontosabb projektje, jól halad, és készen lesz a tervezett 2018. év végi átadásra.
Dr. Tóth József polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a több mint tízezer négyzetméteren épülő Klapka Szolgáltatóház megépülésével lokális kisközpont jön létre, amely széles palettájú, minőségi szolgáltatásaival jelentősen növeli az itt élők és az ide látogatók komfortérzetét. A ház a legkorszerűbb építészeti elképzeléseknek megfelelően élő növények felhasználásával, magas szintű kertészeti megoldásokkal erősítik az élménytér jelleget. A Klapka Szolgáltatóház a terület rekreációs funkcióját is erősíti, hiszen a projekt kapcsán jelentősen nő a zöldfelület.
A Kassák Lajos utca, Klapka utca, Tüzér utca, Pattantyús utca által határolt területen a Klapka Szolgáltatóház tágabb környezetének karakterét a kereskedelmi-szolgáltató épület déli részén kialakított játszó- és pihenőterület határozza meg, ennek a „zöld dombnak” a belsejében elhelyezett élelmiszer áruház, valamint kis üzletek térkompozíciója.
A beruházás részeként a Szolgáltatóház mellett esztétikus városi teret, a térbe futó korzót is kialakítanak, amely betöltheti egy új kerületi-városi agora szerepét is, nemcsak lehetőséget kínálva a találkozásokra, eszmecserékre, de hangulatával kedvet is teremtve mindazokhoz. Az épület belső helyiségeiben is környezetbarát, energiafelhasználást csökkentő műszaki és technológiai megoldásokra helyezték a hangsúlyt a tervezők.
A Klapka Szolgáltatóház környékén több gyermekintézmény, szociális intézmény, sportlétesítmény működik. Közülük néhányat – például a Gyermekkert Tagóvodát, a Prevenciós Központot – szintén az önkormányzat revitalizációs projektjének keretében, a közelmúltban korszerűsítettek. Ezen intézmények profilja, a lokális hétköznapok vitalitása – lényegében a Klapka Szolgáltatóház által lefedett terület népszerűsége – indokolttá tette egy korszerű, többféle szolgáltatást nyújtó kisközpont megvalósítását. Mivel az üzemeltetés, illetve a komplexum működése kapcsán elsőrendű szempont volt a lakóházi és a szolgáltató funkciók harmóniájának megteremtése, végül – az üzemeltetési koncepciók különböző variációinak vizsgálata után – az önkormányzati üzemeltetés mellett döntött a kerület - tudtuk meg a polgármestertől.
Az épület terveit Marosi Miklós Ybl-díjas építész vezetésével a KÖZTI Zrt. készítette. A generál kivitelezést a LATEREX Építő Zrt. végzi. A beruházás befejezése: várhatóan 2018 vége.
A Média Építészeti Díjas terv alapján épülő Klapka Szolgáltatóházban az üzletek mellett 33 önkormányzati – 44 és 90 négyzetméter közötti – bérlakás is helyet kap. Pályáztatásukra a tervek szerint 2018 nyarán kerül sor. A pinceszinten 4 akadálymentesített parkolóhely létesül, illetve 2 elektromos üzemű, 74 „normál” gépkocsi parkolóhelyét alakítják ki. Ugyancsak a pinceszinten 36 kerékpártároló is lesz. A projekt teljes egészében önkormányzati forrásból valósul meg. Összértéke: bruttó 4,236 milliárd forint.
A beruházás további részleteiről a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója Palatka Lívia és a kivitelező LATEREX Építő vezérigazgatója beszélt.
Az ünnepi beszédek elhangzását követően a polgármester és a kivitelező elnök-vezérigazgatója az önkormányzat színeit viselő szalagokat kötöttek a bokrétára, amit daru emelt az épület legmagasabb pontjára.
Az eseményen részt vett Szanyi Tibor az Európai Parlament képviselője, Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, az önkormányzat képviselő-testületének több tagja.
A Média Építészeti Díjas terv alapján épülő Klapka Szolgáltatóházban az üzletek mellett 33 önkormányzati – 44 és 90 négyzetméter közötti – bérlakás is helyet kap. Pályáztatásukra a tervek szerint 2018 nyarán kerül sor. A pinceszinten 4 akadálymentesített parkolóhely létesül, illetve 2 elektromos üzemű, 74 „normál” gépkocsi parkolóhelyét alakítják ki. Ugyancsak a pinceszinten 36 kerékpártároló is lesz.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031