MSZP | Egy jogállamban Orbánt is döntené a Tiborcz-dominóVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Egy jogállamban Orbánt is döntené a Tiborcz-dominó
Forrás: MSZP, 2018/02/08 15:30

MSZP | Egy jogállamban Orbánt is döntené a Tiborcz-dominóOrbán kormánya, veje és politikai szövetségese együttműködésben csaltak az adófizetők pénzével – erről szólt a történet, amelyet Bárány Balázs, pártunk elnökségi tagja mondott el sajtótájékoztatóján, amelyet Györfi Mihállyal, az MSZP szolnoki országgyűlési képviselőjelöltjével közösen tartott a városban.
Arról a pályázatról van szó, amelynek következtében Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak cége 35 településen végezhette a közvilágítás felújítását, összesen 13 milliárd forint értékben.
Az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) jelentését azonban nem hozták nyilvánosságra, míg Szolnokon ki nem derült, hogy valami nagyon nincs rendben. Az ügyben ugyanazon személy által írt különböző pályázatok, visszadátumozások, az utolsó pillanatban módosított pályázati feltételek és egy olyan „független”audit is előkerült, amelyet Tiborcz egyik cégének igazgatója végzett.
Bárány furcsállotta, hogy a Polt Péter vezette ügyészség miért nem tudta kideríteni, amit az OLAF igen – és ha már az OLAF igen, akkor az erről szóló jelentést miért nem hozták nyilvánosságra, és jelezte, hogy az MSZP bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt tesz feljelentést az ügyben.
A politikus rámutatott, hogy a történet nem egyedi eset: Szekszárdról és Zalaegerszegről is vannak információk, amelyek a szolnoki irányba mutatnak. Zalaegerszegen például szerdán a fideszes többségű képviselőtestület megszavazta az OLAF-jelentés nyilvánossá tételét, majd ráébredve a hibára, csütörtök reggel ezt egy rendkívüli ülés keretében visszavonták.
Úgy vélekedett, hogy amennyiben Magyarország jogállam lenne, akkor Szalay Ferenc szolnoki polgármestertől kezdve egészen Orbán Viktor mindenki lemondana egy ilyen ügy nyomán, és előrehozott választások következnének. Mint mondta, annak ellenére, hogy ez valószínűleg nem fog megtörténni, dominószerűen dőlnek majd le Orbán Viktor vejének fideszes védőbástyái a kiszivárgó OLAF-jelentések nyomában.
Bárány Balázs Szalay Ferencet azonnali lemondásra szólította fel, Lázár Jánost pedig arra, hogy ismerje be, hazudott a választóknak, amikor azt állította, hogy az egész ügyről a Wall Street Journalból szerzett tudomást, hiszen látnia kellett az OLAF jelentését. Az ügyészségen az ügy eltussolását kérte számon, és azonnali nyomozásra szólította fel a testületet.
Györfi Mihály a sajtótájékoztatón röviden ismertette a szolnoki helyzetet, két, összesen egymilliárd forint értékű pályázattal, és egy sokáig titkolt OLAF-jelentéssel, amellyel szemben, ha nem ért egyet, Szalay Ferenc polgármester 20 napon belül felszólalhatott volna. Nem tette, ez szerintünk felér egy beismerő vallomással – mondta a szolnoki képviselőjelölt.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930