Gulyás Gergely a Polbeatben: Durva és hisztérikus kampányra számítokVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Gulyás Gergely a Polbeatben: Durva és hisztérikus kampányra számítok
Forrás: Pesti Srácok, 2018/01/12 18:15

Gulyás Gergely a Polbeatben: Durva és hisztérikus kampányra számítokVégtelenül torz kép él az emberekben Göncz Árpád történelmi szerepéről. Őt a rendszerváltozás egyik legkártékonyabb szereplője - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a PestiSrácok.hu Polbeat című műsorában Stefka Istvánnal, Huth Gergellyel és Szarvas Szilveszterrel beszélgetve. Arra a nézői felvetésre reagált, hogy annak idején a Fidesz sem szavazta meg a Zétényi-Takács-féle igazságtételi törvényt, amely a kommunista rezsim főbűnöseit számoltatta volna el. - Bár az akkori fiatal demokraták valóban rossz álláspontra jutottak, ám a törvényt a többség elfogadta, s kizárólag Göncz Árpádon és az Alkotmánybíróságon múlt, hogy végül elmaradt az igazságtétel. Felidéztük Gulyás egy 1994-es nyilatkozatát, amelyben azt mondta: "csak menjenek már a kommunisták", mire a frakcióvezető megállapította: ez sajnos az idei választásra is egy beteljesítendő vágy maradt. - Persze ma már sokkal jobb a helyzet - tette hozzá, hiszen a szélsőjobboldal és az őket eddig gyűlölő baloldali-liberálisok koalíciójának kicsik az esélyei.
"A választók nem a politika hitbizományai, nem terelgethetők össze-vissza. A DK-sok egy része nyilván nem fog átszavazni Vona Gábor jelöltjére és fordítva, így a "minden körzetben egy ellenzéki jelölt legyen" jelszó sem hozhat sikert számukra. - Persze sokkal valószínűbb, hogy az egyetlen ellenjelölt helyett a koordinált együttműködés sunyi módszerét alkalmazzák, amelyben eljátsszák a külön indulást, de valójában a gyengébb jelöltek nem kampányolnak majd az erősebb ellen, színjátékot játszva a választók előtt - vélekedett Gulyás Gergely a műsorban. Azt is elmondta, durva kampányra számít, ezért is örül annak, hogy az amerikai alt-right mozgalom nagyszájú vezéralakja, Milo Yiannopoulos részvételével tervezett konferenciát végül elhalasztották. - A kampány hisztérikus hangulatában az észérvek nem számítanak - magyarázta meg a politikus. 
Mint kifejtette, "ha lehet, egyet sem választana" az általunk felolvasott címkékből, így a "református csodagyerekből", a "sötétben bujkáló ellenforradalmárból" és a "leghangosabb belső kritikusból" sem kér. - A miniszterelnök is meghallgatja az ellenérveket és ha meggyőzik, kész változtatni az álláspontján, ezért az építő kritikát én sem fojtom magamba - mondta, hozzátéve: ha viszont a politikai közösség döntést hoz egy vitás ügyről, nincs helye további kritikának.
Szóba került az is, hogy a liberálisnak mondott értelmiségiek körében elszabadultak az indulatok, elvesztették a jelentőségüket az olyan kemény vádak, minthogy "diktatúra és elnyomás", ezért van az, hogy észre sem veszik magukat, ha már akasztásról, lincselésről beszélnek. Gulyás Gergely válaszolt még számos olvasói-nézői kérdésre, többek között kifejtette, hogy a Választás 2018 nevű, bukott kormánytagokból álló zavaros alakulattal ellentétben, amely létezésének egyetlen értelme, hogy újra láthatják magukat a tévében, ő szeretné, ha addig maradna a politikában, amíg érdemes.  A Fidesz frakcióvezetője felelt arra az olvasói vádra is, minthogy a "Vajnák, Mészárosok, Garancsik letarolják a médiát, ezért az ellenzék a Facebookra szorult. Mikor hagyja abba a Fidesz a lakosság módszeres elhülyítését?" Nézze meg a teljes beszélgetést!
Polbeat minden kedden 19 órától élőben közvetítve a budai Revolution 56 Szabadságharcos Sörözőből (II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél!)
Készítette: Tihanyi Rita és Susánszky Mátyás Pál/PestiSrácok.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031