104. Kormányinfó - Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő … 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:104. Kormányinfó - Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő … 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/11/16 19:15

104. Kormányinfó - Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő … 1.Az EB illetékes biztosa elutasító választ adott Magyarország azon kérésére, hogy a kerítés költségeinek felét az unió állja. A magyar kerítés üzemeltetéséhez és kiépítéséhez nyújtandó támogatáskérésre Dimitrisz Avramopulosz válasza az volt, hogy nem tartják indokoltnak a kerítést és Magyarország segítését annak megépítésében. A balkáni útvonal lezárása, a határzár segítette hozzá Európát ahhoz, hogy a migrációs folyamaton úrrá legyen. Az európai együttműködés kultúrájához méltatlan, hogy megfosztanak bennünket a számunkra jogos támogatások lehetőségétől. Kettős mérce, hogy más országok, például Bulgária, akár kerítésépítéshez is támogatást kaphattak, az EB csak a migránsok beengedését akarja támogatni. Mi kitartunk amellett, hogy a kerítés a megoldás, nem a migráció megszervezéséhez, hanem a megállításához kérünk segítséget.
Lázár János, miniszter az is hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nem támogat semmiféle uniós fellépést Lengyelországgal szemben. Az Európai Parlament (EP) szerdai plenáris ülésén a többségi frakciók megszavazták a lengyel jogállamiságról szóló határozatot, amelynek alapján a testület elkezdi előkészíteni az uniós alapszerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását Lengyelországgal szemben. A magyar álláspont szerint szó sem lehet ennek az eljárásnak a megindításáról. Az EP megtámadta Lengyelországot és a lengyel függetlenséget, amivel átlépte az EU működésére vonatkozó szerződéses kereteket, visszaél a hatalmával. Budapest minden lépést kész megtenni azért, hogy Varsót segítse.
Beata Szydlo lengyel kormányfő szerint a V4 megnyerte az EU-val folytatott vitát a migrációs politikáról, Lázár János azt mondta, "ez egy lengyel hölgyhöz méltó, tiszteletreméltó optimizmus", ő ugyanakkor azt tapasztalja, hogy az Európai Bizottság hétről hétre próbálkozik újabb elképzelésekkel.
A nemzeti konzultációt bíráló Guy Verhofstadt, az EP liberális frakcióvezetője szavaira úgy reagált: megdöbbentő, ha valaki a választók megkérdezését antidemokratikusnak tartja. November 16-ig, csütörtök délig 1 millió 295 ezer ember küldte vissza a konzultációs kérdőívet, ami kimagasló szám, és jól mutatja, hogy az emberek állást akarnak foglalni a témában. A nemzeti konzultációs kérdések nem függnek össze azzal, hogy Soros György milyen származásúnak vallja magát.
A korlátlan bevándorlást akaró baloldaliak folyamatosan támadják Magyarországot Brüsszelben, és nyomást gyakorolnak ennek érdekében az európai intézményrendszerre is. Ez egy politikai akció a Fidesszel és Magyarországgal szemben.
Magyarország gazdasági helyzete egyre jobb képet mutat. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszámolója szerint a gazdasági növekedés az Európai Unió átlagát meghaladó mértékű, és az év hátralévő részében is - például az autóipar teljesítménye, a lakásépítések és más beruházások miatt - jelentős bővülés várható. A kormány az idei évre 4 százalék körüli növekedést prognosztizál.
Lázár János kiemelt jelentőségűnek nevezte a 4 százalék körüli munkanélküliséget, mert azzal Magyarország a negyedik legalacsonyabb munkanélküliségi rátával rendelkezik az EU-ban, és a foglalkoztatási ráta is az uniós átlag felett alakul. Úgy számolnak, hogy 2019-ben 70 százalék alá csökken a GDP-arányos adósság mértéke. Ha csökken az államadósság, nő a függetlenség és a mozgástér. Nagy siker, hogy döntő mértékben már nem külföldieknek tartozik Magyarország, hanem magyarok hitelezik az állam adósságát. A kormány most azokat a hiteleket fizeti vissza, amelyeket a szocialisták vettek fel 2002-2010 között.
A nyugdíjasoknak fizetendő nyugdíjprémium azt jelenti, hogy az ország sikeréből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell. A Magyar Posta november végén megkezdi a 2,7 millió nyugdíjasnak járó, 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványok kiszállításának előkészítését.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031