V4-Izrael Szövetség növekvő jelentősége - Németh Zsolt, elnök Külügyi Bizottság ... 12.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:V4-Izrael Szövetség növekvő jelentősége - Németh Zsolt, elnök Külügyi Bizottság ... 12.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/11/16 10:45

V4-Izrael Szövetség növekvő jelentősége - Németh Zsolt, elnök Külügyi Bizottság ... 12.The Increasing Significance of the V4-Israel Alliance - The dynamics of European-Israeli relations and the role of V4 - Prof. Eytan Gilboa, Chair and Academic Director of the Israel Public Diplomacy Forum
2017. november 15-én tartották meg a Századvég Alapítvány és az Israel Public Diplomacy Forum közös szervezésében „A V4-Izrael szövetség növekvő jelentősége” című nemzetközi workshopot a Garibaldi Bisztróban.
Köszöntőt mondott Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Alapítvány elnöke, Prof. Eytan Gilboa, az Israel Public Diplomacy elnöke, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, Wagner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója.
Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az Európában élő emberek másképpen gondolkodnak a jövőről, mint a politikusok. Míg Nyugat-Európa identitását veszíti, addig Izraelnek és a V4-eknek egyaránt fontos az identitás megőrzése.
A nemzeti identitás és szuverenitás nem a múltunk része, hanem legfontosabb előfeltételeink a túlélésre, a fennmaradásunkra - hangsúlyozta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.
Kerekasztal beszélgetések témái: Az Iszlám Állam legyőzése és a terrorizmus elleni harc. Moderátor: Árok Norbert, a Századvég Alapítvány kutatója.
Az európai-izraeli kapcsolatok dinamikája és a V4 szerepe. Amerikai kapcsolataink is szóba kerültek. Moderátor: Berzi Gergely a Századvég Alapítvány külügyi igazgatóhelyettese.
A nemzeti identitás és szuverenitás nem a múltunk része, hanem legfontosabb előfeltételeink a túlélésre, a fennmaradásunkra - hangsúlyozta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.
A workshopot vezette: Agárdi Zsófia, a Századvég nemzetközi elemzője.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930