MSZP | A devizahitel-károsultak problémájára a kormányváltás a megoldásVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | A devizahitel-károsultak problémájára a kormányváltás a megoldás
Forrás: MSZP, 2017/11/06 15:30

MSZP | A devizahitel-károsultak problémájára a kormányváltás a megoldásA kilakoltatásokat mindaddig fel kell függeszteni, amíg végső megoldást nem találunk a devizahitel-károsultak problémáinak megoldására – vélekedett Tóth Bertalan sajtótájékoztatón a Magyar Nemzeti Bank (MNB) épülete előtt.
Pártunk frakcióvezetője szerint elképesztő helyzet, hogy a devizahitelek rendezése során az MNB nyereséget, a devizahitelesek pedig veszteséget könyvelhettek el, és ennek a nyereségnek a közpénz jellegét igyekeznek alapítványokon keresztül eltüntetni. Mi azt mondjuk, hogy az így keletkezett nyereségnek a devizahitel-károsultaknál a helye – figyelmeztetett a politikus.
Hozzátette, hogy az ország 87 pontján tartanak fogadóórát a mai napon az MSZP képviselői, képviselőjelöltjei és szakemberei, hogy a devizahitelek károsultjait tanáccsal lássák el, és bemutassák azokat a megoldási javaslatokat, amelyek a kormányváltás után megvalósítva megoldást jelentenek erre a problémára.
Egyeztettünk a devizahiteles szervezetek vezetőivel, és az ő javaslataikat fogjuk képviselni, ahogy tettük ezt korábban is – mondta a sajtótájékoztató másik résztvevője, Szakács László országgyűlési képviselő, aki rámutatott, hogy amennyiben az ingatlan értéke megfelelő fedezet volt a hitelfelvételkor, úgy legyen elegendő akkor is, ha valaki nem tudja fizetni a kölcsönét.
A politikus megemlítette, hogy a mai napon kezdődött a Quaestor-károsultak miatt indított per is, ami a pénzügyi felügyeletek felelősségét hivatott bebizonyítani. Mint mondta, a pert azért indították, hogy igazságos döntés szülessen, ebben pedig az az ügy nagyban hasonlít a devizahitelesek ügyére.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031