MSZP | Továbbra is mélyszegénységben tartják a legelesettebbeketVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Továbbra is mélyszegénységben tartják a legelesettebbeket
Forrás: MSZP, 2017/10/20 12:30

MSZP | Továbbra is mélyszegénységben tartják a legelesettebbeketTeleki László szerint a szegénységben élőket továbbra is mélyszegénységben tartják. Szerinte a kormány a fiatalok kezét is elengedte, életpályákat ígértek, de nincs lehetősége a fiataloknak a kitörésre, arra, hogy tervezni tudjanak.
Felháborítónak tartotta, hogy 130-140 ezer forintot visz haza egy a pályán 15 éve dolgozó pedagógus, de az egészségügyi dolgozók számára sem jelöltek ki megfelelő életutat - mondta. Katasztrofálisnak, fenntarthatatlannak nevezte a gyógyszer-támogatási rendszert.
Emlékeztetett: a nemzetgazdasági tárca havi 350 ezer forintért kötött mentori szerződéseket roma fiatalok segítésére. Számonkérést szorgalmazott amiatt, miért fizetnek ki ennyi pénzt munka nélkül? Szerinte Farkas Flóriánnak minden olyan forrást odaadtak, "amit el tudott tüntetni", de nem hasznosult.
Azt szorgalmazta, hogy a romák felzárkóztatását szolgáló források olyan szervezetekhez kerüljenek, amelyek tenni is akarnak a probléma kezeléséért, mert ha a kabinet továbbra is azon az úton halad, amelyen eddig, a cigányság ezentúl is csak segélyből tud majd élni. Felszólította a kabinetet: ne Farkas Flóriánok keresztül próbálják rehabilitálni a cigányságot.
Hiányolta az integrációs programokat és kijelentette: a roma önkormányzatok kezét elengedte a kormány. Az adatok kozmetikázásának nevezte a foglalkozatási mutatókat, mert szerinte a közfoglalkoztatásba kerültek a legtöbben, ahonnan nem tudnak továbblépni. Szerinte a felnőtt szakképzésről megfeledkezett a kabinet. Mit akarnak tenni azokkal, akik szakmát akarnak tanulni? - kérdezte.
Hiányolta a területi önkormányzatok forrásait is, mondván: ezek valójában nem is létező köztestületek, hiszen nincs forrásuk, programokat sem tudnak elindítani. (MTI)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930