MSZP | A jegybank a forint gyengítése miatt nyereségesVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | A jegybank a forint gyengítése miatt nyereséges
Forrás: MSZP, 2017/10/18 17:00

MSZP | A jegybank a forint gyengítése miatt nyereségesBurány Sándor, (MSZP) szerint érthető, hogy a kormány és a kormánypárti képviselők miért nem vesznek részt a vitában, szerinte ugyanis többségük is szégyelli a jegybank elnökének tevékenységét. Úgy vélte: Matolcsy György a MNB élén, szakmailag ott folytatta, ahol miniszterként abbahagyta, hiszen tárcavezetőként és jegybankelnökként is támogatta a forint a gyengítését. Hangsúlyozta: drasztikusan legyengítették a forintot a 2010-es kormányváltáshoz képest, aminek csak az exportban érdekelt cégek látják a hasznát, a magyar társadalom nagy többsége, benne a devizahitelesek széles köre is a kárvallottja ennek.
Hozzátette: az MNB ennek következtében nyereséget termelt, a súlyos milliárdokból pedig példátlan költekezésbe kezdtek. Amikor valaki a saját barátnőjét "stafírozza ki", saját barátnője anyját alkalmazza, saját rokonainak nyújt különböző kedvezményes hiteleket, saját rokonai jutnak különböző zsíros állami szerződésekhez, akkor azt nem lehet azzal elintézni, hogy a földön mindenki a rokonunk - fogalmazott a képviselő, aki szerint botrányos és példátlan, ami az MNB-ben történik.
Szerinte a hűtlen kezelés és a hatalommal való visszaélést is felvetik ezek az ügyek. Úgy vélte: az MNB visszaél a jegybanki függetlenséggel és ennek égisze alatt saját rokonaikat, barátaikat, ismerőseiket stafírozzák ki közpénzből. Példátlannak nevezte azt is, hogy miközben Matolcsy György a függetlenséget számon kéri, úgy gondolja, hogy ő minősítheti a pártokat.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930