CT és MR Diagnosztikai Centrum - Dr. Hertzka Péter, főigazgató köszöntője … 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:CT és MR Diagnosztikai Centrum - Dr. Hertzka Péter, főigazgató köszöntője … 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/10/06 21:43

CT és MR Diagnosztikai Centrum - Dr. Hertzka Péter, főigazgató köszöntője … 2.Dr. Hertzka Péter, főigazgató köszöntője …
A XIII. kerület az önkormányzatok közül elsőként vásárolt CT és MR berendezéseket, 800 millió forint, saját forrásból. Ilyen korszerű CT és csúcstechnológiájú MR berendezés nincs máshol az országban. Egész Európában is csak néhány van.
Az önkormányzat a kerület lakói számára szakorvosi vélemény alapján térítésmentesen biztosítja ezeket a képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat maximum kéthetes várakozási időval.
Dr. Tóth József polgármester köszöntő beszédében kiemelte, hogy a XII. kerület már hosszú évek óta magas életminőséget biztosító és fenntartható és visszafordíthatatlan fejlődési pályára került. Az egészségügyi szolgáltatásainak lényege régóta a megelőzés, a gyors diagnózishoz jutás és az időben megkezdett gyógyító tevékenység erősítése. A kerület szűrőprogramjai egyedülállóak, a prevencióban nélkülözhetetlenek. Évente mintegy ezer egészségügyi szűrést végeznek a XIII. kerületi rendelőkben. A kiszűrt kóresetek aránya 35 %.
A Visegrádi utcai szakrendelőbe telepített CT a Revolution HD platform legújabb tagja. A szakemberek úgy tartják ez a berendezés biztosítja a ma elérhető legmagasabb felbontást a CT diagnosztikában különleges, ultragyors detektorának köszönhetően.
Magyarországon és Közép-kelet Európában először itt került telepítésre az MR - Signa Voyager 1,5T japán készülék. Ez ma az egyetlen teljesen digitális berendezés típus a világon.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031