Virtuózok-Caramel Jótékonysági Gálakoncert - Szüts Apor ... 12.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Virtuózok-Caramel Jótékonysági Gálakoncert - Szüts Apor ... 12.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/10/04 18:45

Virtuózok-Caramel Jótékonysági Gálakoncert - Szüts Apor ... 12.Adventi Dallamok címmel Jótékonysági Gálakoncerteket szervez a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány, melyet a Danubius Hotel Gellértben, sajtótájékoztató keretében mutattak be a szervezők, 2017. október 4-én.
Mint mondták - műfajok feletti összefogást sikerült megvalósítaniuk azzal, hogy Magyarországon először egy színpadra állítják a Virtuózokat, Molnár Ferenc Caramelt és a Kodály Filharmonikusokat, egyesítve mindkét műfaj szépségeit és rajongóit. A jótékonysági koncertet Pécsett és Debrecenben tartják meg.
A pécsi Kodály Központban december 9-én megvalósuló est nyereségét a Szemem Fénye Alapítvány gyermekhospice-intézménye, a Dóri Ház kapja. A debreceni Kölcsey Központban december 17-i jótékonysági koncert bevételéből Debrecen önkormányzati óvodái kapnak különböző hangszereket - mondta el Lovay László előadóművész, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány alapítója.
Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke bemutatta az Adventi dallamok kezdeményezés történetét, melyet 2015-ben álmodott meg. A jövőben szeretnék a határon innen és túl is megrendezni a gálát, hiszen az alapítvány célja, hogy képviselje és minél szélesebb körben terjessze a kultúrát.
A gálák színpadi rendezője, Romvári Gergely elmondta, a műsor első felében igyekeznek ünnepélyesebb, emelkedettebb kínálatot nyújtani, a második részben a könnyedebb darabok szólalnak meg.
A felajánlott adományt a debreceni óvodák hangszerállományának gyarapítására és cseréjére szeretnék fordítani, így dallam- és ritmushangszereket, valamint furulyát, csengettyűt és citerát vásárolnak majd - mondta el Bene Edit, a debreceni önkormányzat humán főosztályvezetője. Az alapítványtól egy nagyobb értékű Yamaha-fuvolát kapnak adományként, amelyet egy tehetséges 14 éves gyermek vehet át a gálakoncerten.
Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnöke szerint 16 ezer érintett ma Magyarországon, amelyek gyógyíthatatlan gyermeket gondoznak. A gyermekhospice nemcsak az életvégi ellátást jelenti, a szolgáltatások nagyobb része azokról a gyermekekről szól, akik valamilyen életet megrövidítő vagy veszélyeztető krónikus betegségben szenvednek. Az alapítvány a gyermekhospice mellett gyermekbeteg-szállítással is foglalkozik, az országban az egyetlen szervezetként teljes Baranya megyét ki tudják szolgálni.
A jótékonysági koncerteken Johann Sebastian Bach - Baderine, Niccolo Paganini - Mózes fantázia, Chopin -Esz-dúr noktürn, Molnár Ferenc Caramel - Lélekdonor, Wolf Péter - Ave Maria és Szüts Apor Groteszk tangó című műve hangzik el.
A koncerteken fellép Déki Lakatos Sándor Liszt-díjas prímás, a Virtózokból ismert Kökény Tamás nagybőgő, Szüts Apor, zongora, Lugosi Dániel Ali, klarinét, Bojtos Luca, ének, Holozsai Eszter, fuvola, Szauer Bianka, hárfa, Debrecenben a Lautitia kóruscsalád és a Kodály Filharmonikusok, Pécsen a Mátyás király utcai Általános Iskola kórusa és a Pécsi Vonósok.
A debreceni est fővédnöke Papp László polgármester és Kósa Lajos, a Modern városok program végrehajtását felügyelő és irányító tárca nélküli miniszter, a pécsi koncert fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
Fővédnökök: Balog Zoltán – emberi erőforrások minisztere, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kósa Lajos – tárca nélküli miniszter, dr. Papp László – Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere
A műsorban közreműködött Kökény Tamás nagybőgőművész, a Virtuózok második szériájának győztese és Szüts Apor zongoraművész, zeneszerző, karmester.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031