Pannon Park alapkőletétel - Balog Zoltán, miniszter köszöntője ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Pannon Park alapkőletétel - Balog Zoltán, miniszter köszöntője ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/10/03 16:45

Pannon Park alapkőletétel - Balog Zoltán, miniszter köszöntője ... 3.Pannon Park a Városligetben, a régi Vidámpark helyén létesül és része lesz a biodóm is, amely egy óriási fedett szafari park. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ünnepi köszöntő beszédet mondott az ünnepélyes alapkőletételen, 2017. október 3-án. További köszöntőt mondott Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Prof. Dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója.
Balog Zoltán, miniszter elmondta, hogy családbarát környezet, egyedülálló élményt és kikapcsolódást nyújtó közösségi tér épül, amely az 1,7 hektáros 21. századi létesítménynek a biodómnak, Kelet-Európa legnagyobb és legkorszerűbb akváriumának is helyet ad. A teljes költség várhatóan 43,7 milliárd lesz. Építője a Market Zrt.
Tarlós István, Budapest főpolgármestere hangsúlyozta, hogy a megszűnt vidámpark területén épülő öt hektáros Pannon Park az állatkert történetének eddigi legnagyobb fejlesztése lesz. Új kertrész épül, amely a Kárpát-medence egykori élővilágát idézi, központi eleme lesz a Biodóm.
A Mérték Építészeti Stúdió Kft. által tervezett Biodóm a kívülről felfutó zöld felület révén füves dombra emlékeztet, hatalmas üveg felületekkel, belül sűrű növényzettel, gazdag állatvilággal. A tetején lévő hatalmas fényáteresztő felületeken át, szabályozható módon jut be a napfény a belsejébe. A más-más magasságú csarnok átlagos magassága 17 méter, a legmagasabb pontján 36 méter lesz. Belül kanyargó folyócskán csónakázva is fel lehet majd fedezni a biodóm élővilágát. Ugyancsak a biodóm része lesz egy korszerű tengeri akvárium. Olyan fajokat mutatunk majd be itt, amelyek segítségével megidézhető a Kárpát-medence jelentős részében egykor hullámzó Pannon-tenger élővilága.
A biodómhoz tágas szabadtéri kifutók rendszere csatlakozik. Az épületben lakó állatok egy része, így az elefántok és a csimpánzok ezekben a kifutókban a szabad ég alatt is megfigyelhetők lesznek.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930