Németországban véget ért a demokrácia korszaka - Kiszelly Zoltán a PolbeatbenVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Németországban véget ért a demokrácia korszaka - Kiszelly Zoltán a Polbeatben
Forrás: Pesti Srácok, 2017/09/28 18:15

Németországban véget ért a demokrácia korszaka - Kiszelly Zoltán a PolbeatbenNémetországban már nem beszélhetünk valódi demokráciáról, a politikatudomány az ottani berendezkedést posztdemokráciának nevezte el, ahol multicégek vezetői, üzletemberek és politikusok szűk klikkje hozza meg a döntéseket - mondta Kiszelly Zoltán politológus, Németország-szakértő a Polbeatben Stefka István és Huth Gergely kérdéseire válaszolva. Hozzátette: Egy kicsit erősebb kommentért euró ezreket kell büntetésként kifizetni és még azt a céget is meghurcolják, ahol kommentelő dolgozik. Már csak a nyugdíjasok, munkanélküliek és néhány gazdag mer beszélni, a többiek féltik az állásukat, ráadásul elhiszik a propagandát, amit az újság ír. Minket ez nem fenyeget, mi az átkosban megtanultuk a sorok között olvasni, de Németországban, lakossági fórumokon rendre találkozom becsületes polgáremberekkel, akik előveszik a vérvörös Süddeutsche Zeiutungot, és felolvassák, hogy hát ide van írva, Magyarországon diktatúra van. Hiába magyarázom, hogy az emlegetett Origót a német Telekom adta el, a Népszabadságot meg az osztrák tulaj zárta be. Én németekkel már csak egy sör után szeretek beszélgetni, amikor egy picit felengednek - persze csak ha megbizonyosodnak róla, hogy megbízható körben ülnek.
Kiszelly Zoltánnal sok más mellett beszéltünk arról is, hogy a harminc éve megrendezett népi ellenzéki lakitelki szellemi örökségét valóban az a Fidesz viszi-e tovább, amely akkoriban szóba sem állt az alakuló MDF-fel, illetve, hogy a pártállam valóban megszervezte-e a rendszerváltást és a saját, akkori felkent ellenzékét, például az Aczél Györgytől kapott kék útlevelével Nyugatra futkosó Konrád Györgyöt.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031