97. Kormányinfó - Lázár János - Kvóta ügy - magyar álláspont ... 4.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:97. Kormányinfó - Lázár János - Kvóta ügy - magyar álláspont ... 4.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/09/08 07:15

97. Kormányinfó - Lázár János - Kvóta ügy - magyar álláspont ... 4.97. Kormányinfó - Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő - 2017. szeptember 7.
A kvótaperben született európai bírósági döntés Brüsszelt próbálja helyzetbe hozni a tagállamokkal szemben. A bírósági ítélet szerint Brüsszelben eldönthetik, ki éljen Magyarországon. A magyar kormány a függetlenséget a legfontosabb kérdésének tartja, azt, hogy a magyarok dönthessék el, ki tartózkodhat az országban. Ha erről lemondunk, akkor az önállóságunk fontos szeletéről mondunk le!
A kormány minden jogi eszközt igénybe fog venni azért, hogy az ország függetlenségét megőrizze, mert erre kapott mandátumot a választóktól. A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt: a kormány - más tagállamoktól eltérően már a kvótaügy elején kijelentettük, hogy a magyarok joga dönteni arról, kik élhetnek itt.
Az unió tagországai a brüsszeli diktátumban, a kvótadöntésben előírt összes befogadandó ember 27 százalékát fogadták be eddig. A határidő néhány nap múlva, szeptember 26-án lejár. Más kvótaelőírást szintén nem teljesítő tagállamok semmilyen szankcióban nem részesülnek. E miatt a kettős mérce miatt a kvótát nem lehet komolyan venni, az egész egy komédia, aminek semmi köze a szolidaritáshoz, csupán arról szól, hogy Brüsszel diktálhat a tagországoknak. Németország is a kvóta kevesebb, mint 28 százalékát teljesítette.
A jogi eljárás sok évig eltarthat még kvótaügyben, most a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárás következik. Megegyezés hiányában az is az Európai Bíróságra kerülhet majd, a kormány élni fog a fellebbezési jogával. Ott majd biztosan felmerül az a kérdés is, hogy más tagországok miért nem hajtották végre a kvótadöntést.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930